ÄKS

Jussi Peltolan täydellisestä katoamisesta tulee vuosi

28.09.2013 16:00
Yksi viimeisimmistä kuvista Jussi Peltolasta.

Riihimäkeläisen Jussi Peltolan katoamisesta tulee ensi viikonloppuna vuosi. Peltola, 18, lähti matkaansa Äänekosken Parantalasta, jossa hän oli mökkireissulla kahden kaverinsa kanssa.

Katoamistemppu oli täydellisen. Nuorukaisesta ei ole lokakuun 6. päivän jälkeen mitään sellaisia jälkiä, jotka olisivat auttaneet etsinnässä.

Jotain jälkiä kuitenkin on. Jussin äiti kertoo ÄKSälle kummallisuuksista, joita on katoamisen jälkeen tapahtunut Jussin facebook-sivuilla.

– Viikko katoamisen jälkeen Jussin sisko poistettiin kaverilistalta. Kaksi viikkoa myöhemmin meni serkkupoika, äiti ihmettelee.

Jussi oli perustanut fb-sivunsa salanimellä. Viimeisen päivityksensä Jussi teki vajaa viikko ennen katoamistaan.

– Mutta sen jälkeen on sivuilla on tapahtunut tällaisia pieniä, melkein huomaamattomia muutoksia. Viimeksi tietoja on muutettu elokuussa.

Kadonnut Jussi Peltola nuorempana teinipoikana Kreetalla.

Kadonnut Jussi Peltola nuorempana teinipoikana Kreetalla.

SIVUJA ON seurailtu aika ajoin Jussin lähipiirissä. Havainnoista on ilmoitettu poliisillekin, mutta tuloksetta. Äidin mukaan virkavallan suhtautuminen asiaan on ollut “vähän kyynistä”.

– Poliisin mukaan joku tekee vain kiusaa. Mutta miksi kukaan tekisi jotain sellaista, mitä kukaan ei oikein huomaakaan, äiti kysyy.

Avoimia kysymyksiä riittää: kuka on tehnyt muutokset ja mistä käsin? Selvittäminen ei ole helppoa, sillä Facebook on amerikkalaisyhtiö.

– Poliisin pitäisi lähettää sinne virka-apupyyntö ip-osoitteiden tarkistamiseksi. Toisaalta ymmärrän kiinnostuksen puutteen, sillä Jussi katosi vapaaehtoisesti.

Jussin vanhemmat uskovat, että heidän poikansa on yhä elossa – jossain. Kyynisemmän näkökulman mukaan Jussi on surmannut itse itsensä paikassa, jota ei vain ole vielä löytynyt.

Onko paikka Äänekoskella? Vai jossain kauempana?

Vai olisiko Jussi sittenkin onnistunut häivyttämään itsensä ja henkilöllisyytensä. Asuuko hän ehkä jossain Suomen rajojen ulkopuolella?

Onko Jussi kuollut vai vain lähtenyt omille teilleen?

Onko Jussi kuollut vai vain lähtenyt omille teilleen?

TAUSTA

Jussi Peltola saapui kahden kaverinsa kanssa Riihimäeltä Pyhäjärven rantaan Parantalan kylään Äänekoskelle perjantaina 5. lokakuuta 2012.

Kaverin suvulle kuuluva mökki oli tuttu paikka myös Jussille. Kaiken piti olla kunnossa.

Illanviettoon kuului tietysti saunomista. Pikkutunneilla Jussilla on kiivas keskustelu puhelimitse Riihimäellä olevan kaverin kanssa.

Neljän maissa yöllä Jussi ei enää mene saunaan kavereidensa kanssa. Kun kaksi muuta saapuvat löylystä, Jussi on kadonnut. Samaten kuin Sitikka, jolla kolmikko Äänekoskelle saapui. Jussin lompakko ja avaimet löytyvät mökiltä, mutta kännykkää ei.

Kello 4.48 toinen kavereista soittaa hätäkeskukseen.

Sen jälkeen Jussi ja – ihmeellistä kyllä – myös Sitikka (musta, farmarimallinen Citroën C5, vuosimallia 2010, rekisterinumero OPZ-994) ovat olleet kateissa. Havainnot ovat olleet vähäisiä, eikä niitä ole voitu varmistaa.

Rikoksesta ei ole merkkiäkään. Poliisi on ollut neuvoton.

175-senttisellä ja normaalivartaloisella Jussilla oli yllään farkut ja värikäs huppari.

Vihjeet Äänekosken poliisiasemalle numeroon 07187 46250 tai lähimmälle poliisille.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy