ÄKS

Keihäskoulu Pihtiputaan Keihäskarnevaalien keskiössä

22.06.2016 13:09
(arkistokuva)

 

Haastavasta karnevaalikisan ajoituksesta huolimatta odotettavissa pitkiä keihäskaaria.

 

Keihäskoulusta on kehittynyt lajin kansainvälisesti merkittävin koulutustapahtuma. Tänä vuonna Keihäskarnevaaleille osallistuu noin 250 heittäjää ja valmentajaa, joista peräti 60 tulee ulkomailta.

Menestys ja värikkäät persoonat ovat luoneet keihäänheittoon ainutlaatuisen lajikulttuurin, joka on synnyttänyt Pihtiputaan Keihäskarnevaalit, sukupolvelta toiselle polveutuvan tietotaidon sekä lajiylpeyden. Keihäskoulu on ollut keskeinen osa klassikkotapahtumaa jo vuodesta 1975 lähtien.

Pihtiputaan Keihäskarnevaalit alkavat 9–15-vuotiaiden keihäskisalla keskiviikkona 29.kesäkuuta. Keihäskoulu käynnistyy torstaina 30. kesäkuuta. Samana päivänä kilpaillaan nuorten karnevaalimestaruuksista 17–22-vuotiaiden sarjoissa. Yli 200 heittäjän keihäskoulu jatkuu aina sunnuntaihin 3. heinäkuuta saakka.

Keihäskarnevaalit kiinnostavat kansainvälisestä yhä suurempaa joukkoa. Suurin ulkomaisten heittäjien ryhmä tulee Iso-Britanniasta. Pihtiputaalle heidät tuo nimenomaan suomalainen keihäänheittokulttuuri.

– Vuosittainen osallistuminen Keihäskarnevaaleille ja mahdollisuus nauttia lähes viikon ajan suomalaisesta keihäskulttuurista on todella voimakas kokemus. Saamme täältä paljon energiaa oman keihäskulttuurin ja -karnevaalien kehittämiseen, hehkuttaa Pihtiputaalla neljättä kertaa vieraileva brittien keihäänheiton maajoukkuevalmentaja David Parker.

Suomalainen keihäänheiton valmennustaito tunnetaan nykyään maailmalla hyvin. Pihtiputaalla on mukana noin 40 kokenutta suomalaista keihäsvalmentajaa jakamassa oppejaan. Kyseessä on yksilölaji, jossa vaaditaan laajaa näkemystä ja myös erilaisia mielipiteitä.

– Suomesta löytyy niin paljon hyviä keihäsvalmentajia aivan huipputasollakin. Monien erilaisten valmentajien kautta koko valmennus ja siitä keskustelu on syvällistä ja tuottaa huippuheittäjiä monien erilaisten polkujen kautta, jatkaa Parker.

Lauantaina 2. heinäkuuta keihäskoululaisten vieraaksi saapuu Antti Ruuskanen ja kiinalaisten keihäänheittäjien valmentaja ja maailman pisimmän keihäskaaren heittänyt Uwe Hohn (104,80 m), ohjelmassa on myös Andreas Thorkildsenin valmentajan, norjalaisen Åsmund Martinsenin luento.

EM-kilpailuissa 6.–10. heinäkuuta kisaavat kärkiheittäjämme mukaan lukien Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki jättävät Keihäskarnevaalien pääkilpailun väliin. Tästä huolimatta sunnuntain 3. heinäkuuta miesten karnevaalikilpailussa on odotettavissa reilusti yli 80 m kaaria ja naisissa vastaavasti yli 60 metrisiä. Miesten kisaan kansainvälisyyttä tuovat kiinalaiset Zhao Qinggang (89,15 m) ja naisten kisaan vuoden 2015 MM-vitonen Li Lingwei (65,11 m) sekä viime vuoden karnevaalikisan australialainen voittaja Kelsey-Lee Roberts (63,92 m).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy