ÄKS

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä jo neljäs päivää ilman todettuja tartuntoja

20.04.2020 13:14

KSSHP:n on näytteidenottomäärät kasvaneet.

Koronatilanne on pysynyt Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella edelleen rauhallisena ja sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi vain yksittäisiä potilaita

Tänään oli jo neljäs päivä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, kun koronatartuntojen määräksi raportoitiin 0.

– Uusien positiivisten koronatestien vähäisyys viime päivinä ei suinkaan tarkoita, että koronavirus olisi voitettu. Viranomaisten antamia suosituksia, kuten liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia on edelleen erittäin tärkeää noudattaa tunnollisesti, toteaa KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva

Viime viikolla (15.4.2020) THL ohjeisti, että koronatestaus tehdään jatkossa kaikille perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon päivystyspotilaille, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Testaukseen ohjataan myös esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja kriittisillä aloilla työskentelevät, jos heillä epäillään tartuntaa.

–  Viime päivinä uudet ohjeistukset ovat näkyneet selvästi käytännössä eli näytteenottomäärät ovat kasvaneet voimakkaasti. Ja täytyy vielä muistuttaa, että oireettomilta henkilöiltä testausta ei siis tehdä, Paloneva täsmentää. 

Testiin hakeudutaan aina ottamalla ensisijaisesti yhteyttä omaan terveyskeskukseen

Paloneva haluaa vielä painottaa, että koronavirustartuntaa epäillessään on tärkeää ottaa ensisijaisesti yhteyttä omaan terveyskeskukseen soittamalla. Jos oma terveyskeskus on jo kiinni ja koronavirusta epäilevä henkilö haluaa hakeutua Keski-Suomen keskussairaalan päivystykseen, hänen tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117, josta hänet ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Yhteydenotot ovat välttämättömiä, sillä niiden tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.

Keski-Suomen keskussairaalan lisäksi KSSHP:n alueella testejä otetaan tällä hetkellä myös Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Äänekosken, Saarijärven ja Pihtiputaan terveyskeskuksissa. Laukaan ja Äänekosken terveyskeskuksissa otetaan näytteitä myös viikonloppuisin. Näytteenottopisteitä lisätään lähiaikoina, kun testauskapasiteettia on saatu lisää.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri alkoi julkistaa 30.3.2020 arkipäivisin maakunnan näkökulmasta yleisen tilannekatsauksen sairaanhoitopiirin tilanteesta koronavirusepidemian aikana. Seuraava tiedote lähetetään tiistaina 21.4.2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy