ÄKS

Keski-Suomen talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten pääasiallinen vaihtopäivä on torstaina 26. päivä lokakuuta

20.10.2023 15:30
Suurimmalla osalla Keski-Suomen valta- ja kantateistä nopeus laskee talvikaudeksi 80 km/h.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön koko maassa viimeistään perjantaina 27. päivä lokakuuta. Suurimmalla osalla Keski-Suomen valta- ja kantateistä nopeus laskee talvikaudeksi 80 km/h.

 

Tiellä liikkujien on hyvä muistaa, että vaikka liukkautta ei välttämättä vielä olisikaan, syksyn pimeys ja hirvieläinten aktiivinen liikkuminen kaksinkertaistaisivat onnettomuusriskin, mikäli ajettaisiin kesänopeuksilla. Lisäksi matalampi ajonopeus vähentää kulutusta niin tien pinnassa kuin autossakin.

– Talvirenkaiden kunto on syytä myös tarkistaa vaihdon yhteydessä. Vaikka urasyvyyttä olisikin ja nastarenkaissa nastoja, vanha kovettunut kumiseos ei enää toimi optimaalisella tavalla liukkailla keleillä, liikennejärjestelmäasiantuntija Toni Myyryläinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta muistuttaa.

Suurimmalla osalla Keski-Suomen valta- ja kantateistä nopeus laskee talvikaudeksi 80 km/h. Talvikaudeksi 100 km/h jää voimaan moottoriteillä ja tieosuuksilla, joilla on säännöllisesti keskikaiteellisia ohituskaistajaksoja. Kaikki nämä osuudet löytyvät valtateiltä 4 ja 9.

Muista näkyä

Pimeään aikaan heijastimen käytön tärkeyttä ei voi ylikorostaa. Autoilijan on hyvin hankalaa nähdä hämärässä ja pimeässä varsinkaan tummiin vaatteisiin pukeutunutta kulkijaa, joka ei käytä heijastinta. Heijastin on edelleen halpa ja hyvä henkivakuutus!

Pyöräilijöiden on syytä käyttää valoja niin edessä kuin takana. Vielä lopuksi tärkeä muistutus autoilijoille: säädä ajovalojen kytkin siten, että myös takavalot ovat ajon aikana päällä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy