ÄKS

Keski-Suomessa siirrytään kesänopeuksiin ensi viikolla

02.04.2020 11:20
Kohta saa ajaa satasta.
Maanteiden talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksista aletaan luopua Keski-Suomessa maanantaista 6.4.2020 alkaen. Muutostyöt saadaan valmiiksi keskiviikkoon 8. huhtikuuta mennessä.

 

Kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään perjantaina 24. huhtikuuta. ELY-keskus muistuttaa, että voimassa oleva nopeusrajoitus on vaihtopäivänäkin aina se, jota sen hetkinen näkyvissä oleva liikennemerkki osoittaa.

Kevätsäiden arvaamattomuuden vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Vaikka teiden pientareilta ei talven huonosta lumitilanteesta johtuen sulamisvesiä ole valumassa, voivat sateet ja lämpötilan sahaaminen nollan kahta puolen aiheuttaa yllätyksiä.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus. Tien päällä keliolosuhteet pitää ottaa huomioon, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen muistuttaa.

Muutamia tieosuuksia joudutaan jättämään alemmalle nopeusrajoitukselle

Tienpidon korjausvelan kasvu on johtanut siihen, että Keski-Suomessa joudutaan jättämään yhteensä kuusi tieosuutta alemmalle nopeusrajoitukselle myös kesän ajaksi, vaikka normaalisti niillä voitaisiin ajaa korkeammilla nopeuksilla. Yhteensä tällaisia osuuksia on noin 21 km.

Kyseiset Keski-Suomen tieosuudet ja niiden nopeusrajoitukset löytyvät karttapalvelusovelluksesta.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy