ÄKS

Korkeakouluopintoja voi tehdä eri puolilla Keski-Suomea –kasvatustiedettä ja johtamisen opintoja alueiden tarpeisiin

17.08.2022 07:04

Osaamisen kehittäminen korkeakouluopintojen avulla halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi eri puolilla Keski-Suomea. Siksi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto tarjoavatkin yhdessä avointa korkeakouluopetusta Keski-Suomen seutukaupungeissa. Opintoryhmät pyörivät Jämsässä, Keuruulla, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella.

 

Jyväskylän korkeakoulut tarjoavat mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja ympäri Keski-Suomen eri seutukaupungeissa. Opinnot tarjotaan avoimena korkeakouluopetuksena eli kuka tahansa kiinnostunut voi opintoihin osallistua. Syksyllä alkavat opinnot perustuvat alueellisiin tarvekartoituksiin ja niillä pyritään vastaamaan työnantajien olemassa oleviin osaamistarpeisiin. Esimerkiksi ratkaisuna varhaiskasvatuksen osaajapulaan on syksyllä alkamassa sekä kasvatustieteen perusopintoja että sosionomin polkuopintoja alueellisina ryhminä.

– Osaamista on kaivattu myös johtamisen ja henkilöstöhallinnon osalta. Näihin on koottu tiiviit paketit, joiden kautta pääsee perehtymään erilaisiin johtamisstrategioihin ja henkilöstön hyvinvoinnin kysymyksiin, kertoo koulutussuunnittelija Soile Korhonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Toinen ajankohtainen teema on vastuullisuus ja kestävä kehitys.

– Opinnoissa on mahdollista kehittää vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvää osaamista, jota tarvitaan työelämässä jokaisella alalla ja erilaisissa tehtävissä, kertoo koulutuspäällikkö Muru Linjala JYU avoimesta.

Osallistujien ei tarvitse lähteä kotikuntaansa pidemmälle opiskelemaan, vaan opintoryhmät käynnistyvät seutukaupungeissa, kunhan tulijoita on riittävästi. Tapaamisissa hyödynnetään kuntien omia tiloja.

– Opiskelu omalla paikkakunnalla kokoontuvassa ryhmässä mahdollistaa vertaistuen ja yhdessä opiskelun.  Vaikka opetus olisi verkkovälitteistä, ryhmässä käydyt keskustelut lisäävät oppimiseen syvyyttä, sanoo Muru Linjala JYU avoimesta.

Työnantajat pääsevät vaikuttamaan koulutustarjontaan

Koulutustarjotin muodostuu sen pohjalta, minkälaisia tarpeita seutukaupungeista nousee.

– Elokuun lopulla järjestämme Elinvoimaa koulutuksella -työelämäworkshopin, jossa työnantajien on mahdollista tuoda esiin niitä aihepiirejä, joihin osaamisvajetta on. Työnantajia toivotaan runsaslukuisesti mukaan, rohkaisee suunnittelija Maarit Korva Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Työelämäworkshop pidetään 30.8. klo 14.00–15.30 verkossa.

Ilmoittautuminen seutuopintoihin ja työelämäworkshopiin on käynnissä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu: jamk.fi/seutuopinnot

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto: avoin.jyu.fi/seutuopinnot

Ilmoittaudu työelämäworkshopiin.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy