ÄKS

Mielipide: Demarimatikkaa

11.09.2020 20:41
Joni Kotilainen ynnäilee valtuustosalissa kuultuja laskutoimituksia.

Tällä viikkoa on saanut vaihteeksi ihmetellä tätä kuuluisaa demarimatikkaa, jonka ansiosta Suomi on tienannut muun muassa  1 000 000 euroa tunnissa ja tuossa kesällä pääministeri Marin hehkutti kuinka onnistunut neuvottelutulos tuli. No kaikkihan me tiedetään miten ”onnistuneita” nämä kyseiset tapaukset olivat.

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia ihan paikallisesti tästä kuuluisasta demarimatikasta, joka kuultiin Äänekosken kaupunginvaltuustossa, kun tein esityksen Lauri Laxin kannattamana, että luottamushenkilöiden palkkioihin tehdään 50 prosentin leikkaus vuoden 2020 ja 2021 loppuun. Esitys kaatui luvuin 41–2 ja kuulemma reilu 100 000 euroa ei ole iso summa  eikä  pelasta kuntataloutta. No ei tietenkään pelasta mutta se voi pelastaa jonkun investoinnin mikä on tärkeä esimerkiksi Sumiaisten ja Konginkankaan asukkaille. Tietenkin tätä asiaa muut poliitikot haluavat kääntää ja vääristää, että asia näyttäisi paremmalta heidän kannaltaan. Minulle henkilökohtaisesti on aivan sama käännätte ja väännätte asiaa kuinka päin vaan, niin fakta on se, että reilu 100 000 euroa on iso summa rahaa ja olisi ollut luottamushenkilöiltä hieno ele osallistua korona leikkaustalkoisiin. Kuntalaisten etuuksia, kun alatte leikkaamaan, niin 100 000 euroa katoaa hyvin helposti ilman suurempia ruikutuksia.

Noh, siihen itse demarimatikkaan: Hannu Penttinen teki kokouksessa omia laskelmiaan ja päätyi toteamaan keskustelussa, että kaupunki häviää 60 000 euroa verorahoja jos nyt säästetään kaupungin maksamista palkkioista reilu 100 000 euroa ja vielä painotti, että pysytään nyt oikeissa luvuissa.

Tähän ei oikein voi muuta sanoa kuin että on nuo Hannun laskelmat kyllä mykistäviä, ja en yhtään ihmettele, että kaupungin talous on kuralla demareiden johdolla.

Joni Kotilainen, kaupunginvaltuutettu (ps)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Pekka Ouli sanoo:

  Demareita ei kuitenkaan vielä ole ihan näin isoa joukkoa valtuustosta ja kyse on selkeästä enemmistöpäätöksestä. Tärkeää kuitenkin että katsotaan säästöjä ja ehkä valtuuston koko tuo näitä.

 2. Pentti Salminen sanoo:

  Ko. päätöstä tehtäessä ainoa huomion arvoinen seikka oli, että taaskaan kaksikko Lax ja Kotilainen eivät saaneet puolelleen edes omaa ryhmäänsä. Se on valtuustoaloitteen kohdalla todella merkittävä asia.

  Lievittääkseen pettymystään Kotilainen tuo muodikkaasti julki kaunaisuutensa demareita kohtaan, mikä 41 – 2 äänestystulos huomioiden tuntuu omituiselta ajankohdalta.

  Olisikohan kohtuullista, että Kotilainen puhuisi asiat selviksi ensin oman ryhmänsä kanssa ja vasta sen jälkeen tökkisi muita, jos on tarvetta.

  1. Reetta Korjonen sanoo:

   Kuulkaapas arvon valtuutetut, kun olisi puhuttava nyt avoimesti ihan kaikista asioista. Aloitteista näyttää tulleen valtuustolle mielikuva-asioita, joihin ei tarvi suhtautua vakavasti. Miten voi syntyä uusia avauksia, jos aloitetaan heti tölviä toisiaan ja heitetään sananmiekkoja sakeana ilmaan. Kaikki valtuutetut ovat samanarvoisia, puhumisen, aloitteiden, äänestyksen ja oman tulkinnan toteuttajia valtuustossa. Vain itsenäisesti ajatteleva toimija voi toteuttaa kunnallista demokratiaa asukaslähtöisesti. Aivan toisin on niillä, jotka myyvät äänivaltansa ryhmäpäätöksiä ohjaavan kellokkaan tai muun tarkoituksen hyväksi. Niitäkin on ja se ei tuo parhaita päätöksiä kuntalaisille. Valtuuston arvostus on jäsenten luoma kuva ja siksi kannattaa miettiä ja puhua vasta sitten.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy