ÄKS

Mielipide: Lämmitä juhannussauna puilla hyvällä omatunnolla

23.06.2022 13:24

EU:n päätöksentekoelimissä on pahaa ilmastohulluutta, mutta kaikkein pahinta se on koko Euroopassa vihervasemmiston Suomessa. Ilmastovöyhkäystä, joka ei perustu mihinkään tosiasioihin.

Suomi tuottaa koko maailman hiilidioksidipäästöistä noin promillen eli yhden tuhannesosan. Suomen hiilidioksidipäästöillä ei ole karvankaan verran merkitystä maailmanlaajuisesti eikä edes paikallisesti. Siitä huolimatta vihervasemmisto on ajanut maahamme maailman tiukimmat normit hiilipäästöille. Tämä touhu voi päättyä vain yhdellä tavalla. Ja se on ajamista huippunopeudella suoraan kiviseinään. Jokainen meistä tietää, miten siinä käy!

Laskelmien mukaan koko EU tuottaa vain 10 % maailman päästöistä. Maapallon todelliset suursaastuttajat toimivat omilla aikatauluillaan, kuten Intia ja Kiina. Jokainen Suomessa ja EU:ssa tehtävä kiilusilmäinen ilmastopäätös heikentää EU:n ja Suomen kilpailukykyä ja ajaa tuotantoa juuri noihin maihin, jotka eivät ole lähteneet ilmastohulluuteen mukaan. Lopputuloksena on noiden maiden nopea vaurastuminen ja meidän kiihtyvä köyhtyminen. Tämän sanomiseen ei tarvita korkeampaa matematiikkaa tai yliopistotutkintoa.

Oikein EU:n komissaarin piti käydä täällä äskettäin meille neuvomassa, että suomalaisten on pidettävä huolta metsistään ja suojeltava niitä. Keski- ja etelä-Euroopasta EU:n alueeltahan metsät on kaadettu jo aikaa sitten lähes tyystin ja kaikki suot kuivattu. Ja nyt EU:ssa kaavaillaan, että Suomen pitäisi jatkossa suojella kolmasosa maapinta-alastaan, eli metsistä ja soista, jotka kummatkin ovat meille elintärkeitä energialähteitä nyt ja varsinkin kriisiaikoina.

Suomessa säädettiin jo Venäjän vallan aikana vuonna 1851 tiukka metsälaki, joka kielsi kaiken metsien haaskauksen. Samaan aikaan keski-Eurooppa hakkasi kiihtyvällä tahdilla viimeisiä metsiään. Ja nyt nämä tulevat oppimestaroimaan meitä! Ja pitävät metakkaa puusaunojemme hiukkaspäästöistä!

Polta rauhassa Juhannuksena yksi jos toinenkin kiukaallinen puita! Hyvää Juhannusta!

Jouni Kotiaho (ps)

kansanedustaja

Teuvo Hakkarainen (ps)

europarlamentaarikko

Vastaa

 1. Marke sanoo:

  Aitosuomalaisuuden symboleja ovat juhannusauna,koivuvasta ja juhannuskokko,ne ovat erottamaton osa suomalaista juhannusta.
  Josta myös ulkomaalaiset turistit innoissaan puhuvat.
  Kannattaa juhlia hyvällä omallatunnolla tätä meidän keskikesän juhlaa.
  Sillä odotettavissa on mitä kummallisempia päähänpistoja ja kieltoja EU:lta.
  Hyvää juhannusta.

 2. Bullriver sanoo:

  No, eipä yllätä että perussuomalaisissa ilmastokriisiä ei edellenkään oteta vakavasti. EU onneksi ottaa ilmastonmuutoksen tosissaan ja Suomi on sitoutunut EU:n ilmastotavoitteisiin. Populismilla sitä asiaa ei hoideta. Saunan tietenkin yhä voi Suomenniemellä lämmittää.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy