ÄKS

Mielipide: Valtuuston tulevat haasteet

03.06.2021 10:56

Uuden valtuuston on tehtävä valinta siitä, mihin asioihin tulevalla valtuustokaudella panostetaan. Uskalletaanko jättää kaikki ei pakolliset investoinnit tekemättä ja panostaa kuntalaisten hyvinvointiin? Voisiko Äänekoski saada hankerahaa esim. nuorten pahoinvoinnin poistamiseksi?

Nykyisessä kaupunkistrategiassa on mainittu, että kaupunki kohtelee lainmukaisesti ja tasa-arvoisesti asiakkaitaan. Väittäisin, että näin ei ole. Vaikka ihmisen perusoikeuksiin kuuluu asunto, kaupungin kautta sitä eivät kaikki saa. Voitaisiinko asialle tehdä jotain? Haaveilin lottovoitosta, jolla olisin saanut hankittua seurakunnan leirikeskuksen Suolahdesta. Visioni oli tehdä sinne tukiasuntoja, joiden lisäksi alueella olisi yhteistä puuhaa. Hakusessa olisi ollut talonmies/keittäjäpariskunta, jotka olisivat asustelleet alueella sijaitsevassa omakotitalossa.

Näen yhtenä tärkeimpänä asiana kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin, jotta uusia asukkaita saisimme houkuteltua tänne lisää. Haluavatko lapsiperheet muuttaa Äänekoskelle, jos saamme negatiivista julkisuutta lasten ja nuorten pahoinvoinnista? Entä eläkkeelle jäänyt, joka haluaisi palata kotiseuduilleen, mutta pelkää, miten tulevaisuudessa käy, kun ikää tulee ja tarvitsisi vanhusten palveluja?

Näitä esimerkkejä löytyisi paljon. Tiedän, ettei kunnan rahat kaikkeen riitä, joten täytyy tehdä valintoja.
Se on kuitenkin selvää, että jos kunnan väkiluku vähenee tätä menoa, kaikki kyläkoulut ovat lakkautusuhan alla tulevaisuudessa ja palvelut vain vähenevät. Mietitäänpä Laukaan kuntaa. Se on toki vähän lähempänä Jyväskylää, mutta moottoritien valmistuttua ajoaika Äänekoskelle on suurin piirtein sama kuin Laukaaseen. Laukaasta puuttuu monia harrastusmahdollisuuksia, joita meiltä löytyy. Itselleni Laukaan kunta antaa sellaisen positiivisen mielikuvan, jossa olisi mukava asua. Onnistuisimmeko samaan myös Äänekoskella?

Minna Kuusjärvi KD

Vastaa

  1. Reetta Korjonen sanoo:

    Hyviä ajatuksia Sinulla Minna. Eivät seinät mitään hoida tai pelkästään tuota palveluja. Tämä on ollut itsestään selvyys, mutta aina vain tavoitellaan kilpailua ja siitä hyötyä ja nousua. Kannattaisi joskus pysähtyä puolimäkeen ja katsoa, mitä siellä alhaalla jo on. Täällä pitää olla aina sitä Suomen, Euroopan, pohjoismaiden jne ainoita tai komeimpia ja suurimpia. Sehän on kuin olisi hakemassa maratonin kultaa, ilman että jaksaa juosta maaliin asti. Minna, olet todella oikeassa. On ihmisen kokoisen ajatuksen vuoro.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy