ÄKS

Pankkisillan urakoitsija on valittu – asia menee vielä valtuustokäsittelyyn lisämäärärahan tarpeesta

11.05.2022 12:06
Äänekosken Vaasantien silta (Pankkisilta) on teräsristikkosilta, rakennusvuosi 1931, sillan pituus 65,0 m ja hyötyleveys 5,0 m. Silta ylittää Kuhnamon vesistön ja toimii ainoana kevyen liikenteen siltana saavuttaessa etelän suunnasta Äänekoskelle. Moottoriajoneuvoliikenne on sillalla kielletty.

Pankkisillalla on käyttöä, sillä varsinkin Kierrälahden ja Kannelsuon asuntoalueiden asukkaat käyttävät kevyen liikenteen siltaa päivittäiseen kulkemiseen. Pankkisillan korjausurakalla varmistetaan sujuvat ja turvalliset jalankulun ja pyöräilyn yhteydet Kierälahden asuinalueelta Äänekosken keskustaan. 

 

Sillan kansirakenne kärsii lahovaurioista ja metallirakenteissa on ruostetta sekä muita silmämääräisesti havaittavia pintavaurioita. Valaistus on myös uudistettava. Sillan peruskorjausurakassa uusitaan sillan puukansi, korjataan ruostuneet niittiliitokset, uusitaan tuulisiteitä, huoltokäsitellään ruostuneet pinnat ja huoltomaalaatan koko silta. Lisäksi sillan vääntyneet ajojohteet korjataan, tiekaiteet uusitaan, sillan laakerit ja liikuntasaumat huolletaan ja kaapeleiden suojauksia korjataan/uusitaan. Sillan keilojen pinnat puhdistetaan kasvillisuudesta ja kivimuurien eroosiovauriot korjataan. Sillan puukannen päällä oleva asfalttikerros poistetaan ja uuden puukannen päälle tehdään puinen kulutuskerros. Sillan päädyissä asfalttipäällyste uusitaan ja tehdään päällysteen saumaukset. Purkumateriaali toimitetaan asianmukaiseen kierrätyslaitokseen.

Äänekosken kaupunki on tehnyt sopimuksen Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Väyläviraston kanssa ”Äänekosken pankkisillan parantaminen, Äänekoski”-nimisen väylähankkeen toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä.

Kaupunki on pyytänyt tarjoukset sillan korjauksesta. Kilpailutus toteutettiin kansallisena hankintamenettelynä. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti yhteensä kuusi tarjoajaa. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Kaupunkirakennelautakunta päätti tehdä ehdollisen valintapäätöksen. Valintapäätöksen ehtona on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy lisämäärärahan talousarvion investointeihin. Kaupunkirakennelautakuntava valitsi Pankkisillan parantamisen korjausrakenneurakoitsijaksi MiKo Asennus Oy:n edullisimman ja tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen tehneenä.

Mikäli kaupunginvaltuusto ei hyväksy lisämäärärahaa, niin kaupunkirakennelautakunta päätti, että hankinta keskeytetään.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy