ÄKS

Piispantarkastuksen raportti on valmis

15.04.2019 15:11
Seurakunnassa ollaan uuden edessä.
Äänekosken seurakunnassa toteutettiin ylimääräinen piispantarkastus 4.-5. maaliskuuta.  Tarkastuksessa keskityttiin seurakunnassa ilmenneisiin ongelmiin erityisesti johtamisessa ja luottamushenkilöhallinnossa.

 

Tuomiokapituli on nyt antanut ylimääräisen piispantarkastuksen loppuraportin. Raportissa analysoidaan seurakunnan tilannetta ja annetaan johtaville viranhaltijoille, luottamushenkilöille ja työntekijöille kehittämistehtäviä.

Raportissa todetaan että seurakunnan työyhteisö toimii kohtuullisen hyvin ja haluaa keskittyä perustehtävän hoitamiseen. Työyhteisöä kannustetaan hyvän työilmapiirin vahvistamiseen ja asioiden ratkomiseen avoimesti työyhteisön sisällä olevia kanavia pitkin. Raportissa kehotetaan kiinnittämään huomiota joihinkin ongelmia synnyttäneisiin menettelytapoihin ja rakentamaan seurakunnan johtamiseen ja hallintoon avointa, vuorovaikutukseen perustuvaa, oikeudenmukaista toimintakulttuuria, jossa kukin toimija sitoutuu omaan tehtäväänsä ja antaa toisille työrauhan.

Kirkkoneuvoston tehtävänä on raportoida tuomiokapitulille puolivuosittain siitä, kuinka kehittämistoimenpiteet ovat edistyneet. Kirkkoneuvoston tulee myös arvioida niiden vaikutusta seurakunnan toimintaan. Raportointia jatketaan nykyisen kirkkovaltuuston toimikauden ajan.

– Äänekosken seurakunta on nyt siis monin tavoin uuden alussa: vuoden alussa siirryimme uuteen hallintorakenteeseen, maaliskuulla otettiin käyttöön uusi johtamismalli ja luottamushenkilöhallinnossakin puhaltavat uudet tuulet. Me kaikki – niin työntekijät kuin luottamushenkilötkin – olemme saaneet kehittämistehtäviä ja jatkossa kokoonnumme säännöllisesti arvioimaan yhteistä työtämme. Otamme opiksemme ja kuljemme samaan suuntaan. Isot rakenteelliset päätökset on viime valtuustokaudella tehty, ja nyt on mahdollisuus keskittyä rakentamaan uutta organisaatiota ja uuden ajan Äänekosken seurakuntaa, kirkkoherra Elina Tourunen sanoo.

Lue raportti kokonaisuudessaan tästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Jassoo sanoo:

    Se siitä kristillisyydestä. Surkein työilmapiiri tämän maan kaikista työyhteisöistä on nimenomaan seurakunnissa.

    Armo ja rakkaus taitaa unohtua uskovaisilta. Se, eikä mikään muu, karkottaa jäsenet.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy