ÄKS

Pyrintö Akatemia vei Liikkarilta pisteet jatkoajan jälkeen

14.10.2024 10:31

Kipinä Basketin vieraaksi kauden avaukseen tuli Tampereelta Pyrintö Akatemia A.

Alku oli vauhdikas ja tasainen, ensimmäinen jakso päättyi Kipinän johtaessa 26-23. Pyrintö heitti läpi ottelun kolmen pisteen heittonsa Kipinää tarkemmin ja puoliaikaan mennessä johto oli vaihtunut: Kipinä 48, Pyrintö 56.

Pyrintö johti kuudella pisteellä myös kolmannen jakson jälkeen 72-78. Kipinä ei luovuttanut vaan tuli Ville Virtaharjun ja Sami Mäntymaan kolmosilla rinnalle ja ohi tilanteessa 88-87 Kipinälle. Neljännen jakson lopussa pisteitä tehtiin vuorotahtiin ja summerin soidessa taululla oli 99-99. Jatkoaika! Tiukkaa oli edelleen, vasta 42 sekuntia ennen loppua Pyrintö teki neljän pisteen eron 106-110, ja tamperelaisten voittolukemat olivat 112-106.

Parhaina pelaajina palkittiin Pyrinnön Ossi Eskola ja Kipinän Ville Virtaharju. Eniten pisteitä tekivät Kipinästä Marco Anthony (31), Tevin Brewer (26), Jordan O’neal (20), Ville Virtaharju (16) ja Sami Mäntymaa (10). Pyrinnön pisteet jakautuivat yhdeksän pelaajan kesken, ja suurimmat lukemat kirjauttivat Jaakko Nieminen (31), Ossi Eskola (26), Otto Räisänen (19), Arttu Pitkänen 11) ja Emil Eskelinen (8).
Ottelun jälkeen oli tapaaminen, jossa mukana oli molemmista joukkueista valmentaja ja yksi pelaajien edustaja kommentoimassa peliä. Pyrinnön pelaaja Ossi Eskola totesi ottelun olleen tiukkaa taistelua alusta loppuun. Kolmoset olivat Pyrinnön vahvin ase tänään ja niitä on todella paljon harjoiteltu. Eskolan mukaan tästä voi luottavaisena lähteä jatkamaan kautta. P
yrinnön valmentaja Erkko Ojala oli tyytyväinen nuoren joukkueen suoritukseen kovia Kipinän pelureita vastaan. Joukkueella ei ole nousutavoitteita, vaan tarkoituksena on tarjota nuorille pelaajille valmiudet edetä koripallouralla eteenpäin. Kipinän Marco Anthony oli tyytyväinen ottelun alkuun, ja myös siihen, että kun pelin edetessä Pyrintö pääsi niskan päälle, oma joukkue ei antanut periksi.
Valmentaja Joni Hautsalo sanoi puolustuksen olleen se osa-alue, joka sakkasi eniten. Vastustaja sai aivan liikaa vapaata heittotilaa, eikä oma heittopeli ollut normaalilla tasolla. Stoppeja ei saatu, vaan pallo pysyi Pyrinnöllä. Pyrintö on treenannut kesä-heinäkuusta asti ja pelannut useita harjoitusotteluita. Kipinän peli ei ole vielä valmista, ja ensimmäisenä on hoidettava puolustus kuntoon.