ÄKS

Rata-alueelle ei ole asiaa – myös raakapuun kuormauspaikat jätettävä rauhaan

16.05.2023 13:24
Kuvituskuva: Tavarajunaan lastataan tukkipinoja.

Viime aikoina on tehty erityisen paljon havaintoja luvattomasta liikkumisesta raakapuun kuormauspaikoilla eri puolilla Suomea ja erityisesti Suolahdessa. Väylävirasto muistuttaa, että liikkuminen raiteilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on vaarallista ja kiellettyä myös laissa. Rata-alueen läpi ei saa oikaista.

 

Rautateiden varsilla sijaitsee useita raakapuun kuormauspaikkoja ympäri Suomen. Kuten itse rautatiellä, myös kuormausalueella on luvaton liikkuminen paitsi kiellettyä myös vaarallista.

– Esimerkiksi Petäjävedellä koululaiset kulkevat kuormausalueen kautta kauppaan ja takaisin. Alueella liikkuu raskasta kalustoa, joita ei välttämättä huomaa puukasojen takaa eivätkä kuljettajat välttämättä huomaa luvattomia kulkijoita, muistuttaa Väyläviraston asiantuntija Kimmo Tiainen.

Petäjäveden lisäksi luvatonta liikkumista on ollut erityisen paljon Suolahdessa, mutta ongelma koskettaa myös muita kuormauspaikkoja, kuten viime aikoina esimerkiksi Saloa, Turkua ja Lapinlahtea.

– Yrittäjät tekevät jatkuvasti havaintoja ulkopuolisista liikkujista kuormausalueilla. Läheltä piti -tilanteita syntyy valitettavan usein, Tiainen sanoo.

Rautatien ja raakapuun kuormausalueiden vaaroista kannattaa keskustella lasten ja nuorten kanssa niin kotona kuin koulussakin. Keskusteluvinkkejä löydät Väyläviraston verkkosivuilta.

Vastaa

  1. Sami S sanoo:

    Suolahdessa asia ratkeaisi sillä, että rautatieaseman kohdalla olisi jossain ylitys/alituspaikka ja pääsisi suoraan turvallisesti Nakertajan alueelle. Nyt joutuisi keskustasta kiertämään yli kilometrin joko Hotelli Unisen tai Lehtokadun kautta, sen vuoksi ihmiset oikaisevat mistä sattuu.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy