ÄKS

Riikka Happo erosi puolueesta ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä ja liittyi Maltilliset valtuustoryhmään

06.05.2022 17:33
Riikka Happo on nyt Maltilliset -valtuustoryhmässä.

Vasemmistoliiton valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Riikka Happo on tänään perjantaina jättänyt eronpyyntönsä Vasemmistoliiton puolueesta sekä Äänekosken Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä ja siirtyy Äänekosken Maltilliset valtuustoryhmään. 

 

– Päätös on kypsynyt ajan myötä mutta lopulta päätös oli hyvin selkeä ja helppo. Olen lähtenyt aikoinaan mukaan kuntapolitiikkaan kaupunkilaisten ääneksi, en niinkään vasemmistolaisen ideologian eteenpäin viejäksi. Mielestäni minkäänlainen ääriajattelu ja totaalinen tiettyyn muottiin vangitseminen ei edistä asioiden eteenpäin viemistä, hyvää keskutelukulttuuria tai avointa ilmapiiriä, kertoo Riikka Happo lähettämässään tiedotteessa ja jatkaa:

– Olen ajautunut tilanteeseen jossa koen, etten saa toimia samana pysyneiden arvojeni pohjalta ja minua painostetaan vahvasti muottiin johon en kuulu. On myös äänestäjiäni kohtaan oikein, että jos en pysty heidän asioitaan ajamaan, niin silloin tehdään muutoksia ja toimitaan. Olen kerran jos toisenkin maininnut, että puolueet pitäisi lailla kieltää ja ajettaisiin vaan asioita asioina. No tämä lienee kaunis ajatus mutta sitä lähimmäksi pääsen siirtymällä Äänekosken Maltilliset -valtuustoryhmään.

– Koen että nyt pystyn hengittämään rauhassa ja tekemään päätöksiä itsestäni, en painostuksesta tai tietystä ideologiasta käsin. Aion hoitaa minulle myönnetyt luottamustoimet kunnialla loppuun saakka myös jatkossa mutta tällaisen muutoksen se nyt kaipasi.

Vastaa

  1. Ari Baas sanoo:

    Minua on useamman kerran eri paikkakunnilla houkuteltu mukaan kunnallispolitiikkaan, mutta olen aina kieltäytynyt. Aika ei riittäisi valinnan tapahtuessa hoitamaan tehtävää kunnolla ja toiseksi, ideologiat ja puoluekuri ei ole minua varten. Äänestäjilleen, heitä joiden asioita pitäisi ajaa, eikä heille voi pyllistää minkään ideologian tai puoluekurin nimissä.

  2. sipuliniska sanoo:

    Ihan oikein. Kyllä niillä lapsesta asti ideologian parissa pyörineillä on se siellä takaraivossa. Ja se edellä mennään ja asiat peilataan siihen.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy