ÄKS

Sumiasten Taipaleentien jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa

31.08.2020 11:00

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen Sumiaisten taajamassa yhdystien 16811 (Taipaleentie) varteen alkaa syksyllä 2020. Hanke valmistuu kesäkuun 2021 loppuun mennessä.

 

Kyseessä on Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Äänekosken kaupungin yhteishanke, jolle eduskunta on myöntänyt erillisrahoituksen. Kokonaiskustannukset ovat noin 0,4 miljoonaa euroa. Hankkeella parannetaan jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

─ Urakassa rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylää välille Sumiaisraitti – Haketie noin 0, 74 km matkalle. Lisäksi Taipaleentielle rakennetaan kaksi uutta linja-autopysäkkiä sekä tarvittavat suojatiejärjestelyt, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen tapahtuu pääasiassa nykyisen maantien sivussa, joten siitä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Työmaan alueella lasketaan kuitenkin nopeusrajoitusta ja hetkittäiset liikenteen pysäytykset ovat mahdollisia.

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta työmaan kohdalla. Erityisesti autoilijoilta pyydetään varovaisuutta, koska Taipaleentiellä näkemäalueet ovat paikoittain lyhyet ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden käyttämä tienpiennar voi rakennustöiden vuoksi olla hyvin kapea tai paikoin suljettu.

Työn rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Oteran Oy.

Hankkeen verkkosivu tässä.

Vastaa

  1. kummastelija sanoo:

    Vaikuttaa vähän turhalta hankkeelta. Eihän siellä ole edes liikennettä kuin nimeksi. Vilkasliikenteisempiä teitä löytyisi muualta, jotka ovat vaarallisempia ja tärkeämpiä kehittää.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy