ÄKS

Suolahden uimahallille toivotaan tarkkaa suunnitelmaa, aikataulua ja pitkän ajan toteutusjärjestystä tarvittavista toimenpiteistä

30.03.2021 09:11

Suolahden uimahallin peruskorjaus tehtiin 25 vuotta sitten. Ikääntymisestä johtuen siellä on ilmaantunut teknisiä ongelmia strategisesti tärkeässä tekniikassa.

 

Vedensuodatusjärjestelmän kolmesta suodatinlaitteesta kaksi on vioittunut ja pois käytöstä. Talvisin kovien pakkasten aikaan ilmastointilaitteiden paneelit jäätyvät ja järjestelmä ei toimi. Näiden rikkoontumisten seurauksena halli on jouduttu sulkemaan uimareilta jopa kesken uinnin ja on aiheutunut kaupungille tulojen menetyksiä sekä asiakkaille pahaa mieltä.

Suolahden uimahallissa on ollut erittäin hyvä käyttöaste. Aukiolopäivien keskimääräinen asiakasmäärä  vuonna 2020 oli 151,44. Vastaava luku Äänekosken keskustaajaman uimahallissa Vesivelhossa oli 129,07 asiakasta/päivä. Hallit ovatkin osoittautuneet tärkeiksi lasten, vanhusten ja perheiden lähipalveluiksi kaupungissamme. Erityisesti Suolahden halli on ollut merkittävä naapurikuntien koulujen käyntikohde.

Äänekosken kaupungin talousarvioon on varattu Suolahden uimahallille 100 000 euroa vuodelle 2021 ja taloussuunnitelmaan kahdelle seuraavalle vuodelle kullekin 100 000  euroa.

– Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Suolahden uimahallin osalta tehdään tarkka suunnitelma, aikataulu ja pitkän ajan toteutusjärjestys tarvittavista toimenpiteistä toiminnan turvaamiseksi  tulevaisuudessakin. Toimenpiteille tulee selvittää myös valtion avustusmahdollisuudet. Suunnitelma ja talousselvitykset tulee esittää kaupunginvaltuustolle syksyllä, ennen vuoden 2022 talousarvion laatimista. 

Allekirjoittajat:

Matti Virtanen, vas

Kari Kiiskinen, sd

Juho Kautto, vas

Kari Kumpulainen, sd

Simo Holopainen, vas

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Kannattaa miettiä mikä on uimahallien tekninen käyttöikä. Luulisin, että Suolahden halli on tullut elinkaarensa päähän. Kattava ja hyvin tehty kuntokartoitus todennäköisesti toteaisi sen. Eli kannattaako enää lähteä tekemään kallista peruskorjausta? Äänekoskella kuitenkin Vesivelho jonka käyttöaste ehkä jopa alhainen. Ennen käytiin Äänekoskelta Suolahdessa uimahallissa, jatkossa voitaisiin Suolahdesta käydä Vesivelhossa uimassa. Kaupungin rahavarat kuitenkin rajalliset, ja kaikille ei voida tarjota kaikkea.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy