ÄKS

Tapahtumien käsittelymaksu käsittelyyn

30.11.2020 14:56
Käsittelymaksu, tilavuokra ja lipun nosto että lasku tuli Kyläyhdistykselle kalliiksi.

Vasemmiston valtuustoryhmän valtuustoaloitteessa esitetään, että Äänekosken kaupunki lopettaa suurten tapahtumien hakemiseen liittyvän käsittelymaksun perimisen. Asia on nyt teknisen lautakunnan pöydällä. 

 

Suurten tapahtumien hakemuksen käsittelymaksu, 80 euroa, on ollut voimassa 1.8.2019 alkaen, ja käsittelymaksu on tämän jälkeen peritty alle viideltä hakijalta. Käsittelymaksua ei peritä tilanteessa, jossa tilojen käyttöoikeutta ei voida myöntää tai tilanteessa, jossa kaupunki on osallisena tapahtuman järjestämisessä.

– Suolahden Kyläyhdistykseltä perittiin kyseinen käsittelymaksu viime kesänä järjestetystä Suolahden kesäpäivät -tapahtumasta. Yhden päivän mittaiselle tapahtumalle tuli käsittelymaksun sekä Wanhan Aseman päivävuokrasta 280 euron lasku. Se on iso, ottaen huomioon, että tapahtuma itsessään on ilmainen. Lisäksi meiltä perittiin lähes sata euroa Suomen lipun nostosta ja laskusta, se tuli melkoisena yllätyksenä päälle,  Suolahden Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Waris sanoo.

Teknisen johtajan mukaan käsittelymaksu peritään ainoastaan suurista tapahtumista, joiden järjestämiseen liittyy aina erityispiirteitä sekä erityistä valvontaa tai seurantaa. Suuren tapahtuman hakemuksen käsittely edellyttääkin erityisiä työtehtäviä ja käsittelyyn kuluu huomattavan paljon aikaa juuri mm. valvonnasta, seurannasta ja selvitystyöstä johtuen. Suuren tapahtuman kohdalla valvontaa ja seurantaa on tehtävä myös tapahtuman jälkeen.  Tältä osin käsittelymaksun perimisen osalta on noudatettu aiemmin mainittua periaatetta siitä, että korvauksella katetaan kaupungille aiheutuneita kustannuksia edes osittain.

Tilatyöryhmä käsittelee käyttömaksuja seuraavan kerran tammikuussa 2021. Suuren tapahtumien hakemuksen käsittelymaksun periminen viedään tällöin käsiteltäväksi työryhmään. Lopullisesti asia tulee teknisen lautakunnan päätettäväksi maaliskuussa 2021, jolloin käsitellään kaupungin tiloista perittävät käyttömaksut ja periaatteet 1.8.2021 alkaen.

Vastaa

  1. Jiki sanoo:

    Aatelkaa jos moni asia tehtäis kaupungin työntekijän toimesta. Ei tarviis erillisiä maksuja joka pienestä tipsauksesta. Mut kun ei ni ei.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy