ÄKS

Valtuustoaloite: Asiointiliikenne mahdolliseksi kaikille palvelujen ääreen

22.02.2021 20:14 (muokattu 22.02.2021 20:19)

Kyläbussipalvelu on avannut mahdollisuuden kulkea joukkoliikenteellä helmikuusta alkaen. Valtuustoaloittessa toivotaan myös bussireitin katvealueella asuville helpotusta asiointiin.

 

Kyläbussi on palvelu- ja asiointiliikennettä itsenäisesti liikkuvien asukkaiden kuljetusta Äänekosken keskustaan tai palveluiden ääreen.

– Tällä hetkellä Sumiaisten, Konginkankaan ja Suolahden eri kylillä asuvista asukkaista osa jää katvealueelle tältä kyläbussin reitiltä.

Nykyiset erilliset kutsuliikenteen järjestelyt mahdollistavat näiden kylien asukaille asiointiliikenteen kerran viikossa lähimpään entiseen kuntataajamaan, ei Äänekosken keskustaan palvelujen äärelle. Äänekosken kaupungin tulee tarjota asiointiliikennettä kutsuliikenteenä myös näillä katvealueilla asuville Äänekosken keskustaan, palvelujen äärelle, valtuustoaloitteen jättänyt Marke Tuominen sanoo ja lisää kuinka asiointiliikenne jokaiselta Äänekosken kylältä kaupungin keskustaan ovat tärkeitä ja että kaupungin kuuluu tarjota niitä tasapuolisesti kaikille.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Äänekosken Kyläbussin reitin katvealueille jäävien kylien asiointiliikenteen järjestämisen mahdollisuudet kutsuliikenteenä  on selvitettävä mahdollisimman nopealla aikataululla.

– Tämä tukee kylien elinvoimaisuutta, mahdollistaa ikäihmisten asumisen kotona aiempaa pidempään, lisäävät yhteisöllisyyttä, Tuominen sanoo ja jatkaa:

– Aloite on ympäristövaikutuksiltaan myönteinen, koska yhdistelemällä kuljetuksia voidaan vähentää yksityisten henkilöautojen määrää.

 

Vastaa

  1. Petteri Nieminen sanoo:

    Kyllä mahtaa paikallista taksi yrittäjää ihmetyttää kun mummot ja papat viedään veronmaksajien piikkiin ilmaiseksi palvelujen ääreen.Kyllä vähän pitäisi miettiä kun aletaan puskista heittelemään tälläistä aloitteita veronmaksajien harteille.Eikä tämä yksityisautoilua vähennä jolla on oma auto se käyttää sitä niin kauan kuin kortti on.

    1. Jarmo Aho sanoo:

      Olen Petterin kanssa samaa mieltä, aina joku jää katveeseen ja sillä sipuli. Kyläbussin pitäisi koukata joka torpan pihalta kyselemässä, että onko kyytiin tulijoita, mikäli pyritään täydelliseen tasapuolisuuteen. Hieno ja kaunis ajatus, mutta mahdoton toteuttaa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy