ÄKS

Vasemmistoliiton Juho Kautto iloitsee valtion tuesta Äänekosken Pankkisillalle

11.12.2020 14:51
Pankkisilta on Äänekosken asukkaille rakas maamerkki, sanoo Juho Kautto. n

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Juho Kautto riemuitsee 200 000 euron tuesta, jonka valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto myönsi Äänekosken Pankkisillan kunnostamiseen.

 

Kotakennäänsalmen ylittävä vanha rautasilta on pelastumassa kunnan, valtion ja aktiivisten kansalaisten yhteistoiminnan ansiosta.

– Pankkisilta on Äänekosken asukkaille rakas maamerkki. Olen todella tyytyväinen, että valtiovarainvaliokunta otti toiveemme huomioon ja saamme kulttuurihistoriallisen sillan laitettua arvoiseensa kuntoon, Kautto sanoo.

Äänekosken kaupunki otti taannoin sillan valtiolta omalle pitovastuulleen, ja sillalle haettiin myös suojelusmerkintä. Sillan kunnostuksen puolesta puhui myös 1 231 allekirjoitusta kerännyt kuntalaisaloite.

– Kaupunkilaiset ovat olleet merkittävässä roolissa Pankkisillan pelastamisessa, siitä iso kiitos heille. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten aktiivisuudella voi menestyksekkäästi puolustaa itselle tärkeitä asioita, Kautto sanoo.

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto teki niin sanotusta jakovarastaan myös muita lisäpanostuksia Keski-Suomen infrastruktuuriin. Liikenneturvallisuutta, elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä sekä kävelyä ja pyöräilyä edistävät lisätiehankkeet suuntautuivat Keuruulle, Karstulaan, Toivakkaan ja Saarijärvelle.

–  Aivan erityisen mielissäni olen liikenteen turvallisuutta parantavista hankkeista. Nämä hankkeet olivat nyt Keski-Suomelle iloinen joululahja.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy