ÄKS

Vasemmistoliiton valtuutettu Tiia Turunen teki ratkaisun: erosi puolueesta ja liittyi Äänekosken Maltillisiin

11.05.2022 20:35 (muokattu 11.05.2022 20:42)
Tiia Turunen jatkaa Äänekosken Maltilliset -ryhmässä.

Vasemmistoliiton valtuutettu Tiia Turunen on eronnut Vasemmistoliitosta sekä Äänekosken vasemmiston valtuustoryhmästä.

 

– Päätös erota syntyi, koska en nähnyt muuta vaihtoehtoa. Noudatin edesmenneen äitini minulle joskus antamaa neuvoa: Tee niinkuin koet oikeaksi, ettei myöhemmin tarvitse katua. Mitä politiikkaan tulee neuvo oli: Muista aina että asiat riitelee, ei ihmiset. Vasemmistolaisuus on minulle merkinnyt solidaarisuutta ja tasa-arvoa. Nyt kuitenkin koen, että tuo merkitys on muuttanut muotoaan. Tokikaan tämä päätös ei ole syntynyt hetkessä. Kuormittavassa elämäntilanteessa lokakuussa 2021 luovuin kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta, koska koin, että elämästä on ylimääräisiä kuormittavia tekijöitä karsittava, kertoo Turunen lähettämässään tiedotteessa.

Turunen sanoo, että kaupunginvaltuutetun tehtävä on ajaa kaikkien kuntalaisten etua, nyt keskusteluissa vahvasti on ollut esillä Liimattalan tuulivoimapuisto. 

–  Mielestäni asiassa pitää kuunnella alueen asukkaita, joiden kanta asiasta on tullut selväksi.  En myöskään koe voivani noudattaa puolueen tai vasemmistoryhmän vaatimaa linjaa tuulivoima-asiassa. Kunnallisjärjestö ei ole kaupungissame päättävä toimielin, eikä mielestäni voi esittää kannanottoja asioista kaikkien ryhmän jäsenten nimissä, jos todellisuudessa kannanotto ei ole yksimielinen ollut.

Turunen tietää, että politiikka on yhteistyötä

– Ssiinä yhteistyössä pitää voida saada keskustella käsiteltävistä aiheista ilman, että eriävällä mielipiteellä saa kohtuutonta kritiikkiä osakseen. En myöskään koe hyvänä käytöksenä sitä,  että vedetään aiemmat omat eriävät mielipiteet ristiriitatilanteessa esiin. Kritiikkiä politiikassa toimiessa pitää kestää ja oma mielipide pitää asioista olla. Kuitenkin kuntapäättäjinä olemme vastuussa päätöksistä, jotka vaikuttavat eniten omiin kuntalaisiin, se vastuu on iso ja on mielessä pidettävä kirkkaasti kuntalaiset, joiden ”äänenä” valtuustossa toimimme. On muistettava,  että olemme ensisijaisesti kuntapoliitikkoja, poislukien kansanedustajamme, Turunen kertoo.

– Puolueessa toimiessa on taustalla aina puolueen oma ideologia, mutta mielestäni ideologiaan vetoamista ei voi käyttää vain silloin kun se sattuu tilanteeseen sopimaan. Eikä myöskään puolueen sisällä erottamaan jyvia akanoista. Aion hoitaa äänestäjieni minulle antamalla mandaatilla luottamustoimeni loppuun saakka. Siirryn myös tällä päivämäärällä Äänekosken Maltillisiin, päättää Turunen lähettämänsä tiedotteen.

 

Vastaa

  1. Joni pääkkönen sanoo:

    Onnea Tiialle! Mutta en ymmärrä kun sanoit että vasemmistossa tärkeintä sinulle on solidaarisuus ja tasarvo ? Kun ne on sairaan ideologian pintakiiltoa jolla verhoillaan paha hyväksi ! Ilmeisesti sinulla ei ole vielä silmät täysin auki,mutta toivon että aukenevat täydellisesti ja näet tosimaailman ja totuuden !

  2. Joni pääkkönen sanoo:

    Hyvä tiia ! Pääsit aivopesu ideologian kahleista ! Onnea ja menestystä sinulle ! ❤

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy