21-vuotias yritti päästä neitsyydestään – yli vuosi vankeutta


Vaasan hovioikeus on kumonnut Keski-Suomen käräjäoikeuden ratkaisun ja tuominnut äänekoskelaismiehen miehen vuoden ja yhden kuukauden vankeuteen raiskauksesta. Rikos tapahtui kesäkuussa 2015.

Tekohetkellä 21-vuotias miestä syytettiin jo käräjillä raiskauksesta, mutta tuolloin hänet tuomittiin ainoastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Mies sai käräjillä 45 päiväsakon rangaistuksen.

Syyttäjä ja uhri valittivat tuomiosta hovioikeuteen, joka hyväksyi syytteen. Hovi piti luotettavana asianomistajan kertomusta, jonka mukaan hänen vieressään yön nukkunut mies oli ollut kovakourainen yrittäessään päästä sukupuoliyhteyteen. Mies oli tunkeutunut sormillaan naisen sisään myös aamulla tämän vielä nukkuessa.

Nainen myönsi ”pusutelleensa” miestä ennen yötä, mutta kieltänyt suostumuksensa seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Mies kertoi olleensa tapahtuma-aikaan neitsyt ja selitti tekoaan kokemattomuudellaan. Hän kertoi ymmärtäneensä naisen olleen halukas seksiin. Hän myös väitti lopettaneensa koskettelun, kun nainen sen kielsi.

Naiselle tuli teosta vertavuotava haava. Hän kärsi jonkin aikaa teon jälkeen myös alapään kivuista.

Miehen saama vankeusrangaistus on ehdollinen. Lisäksi mies joutuu maksamaan naiselle kipukorvauksia 500 euroa ja kärsimyskorvauksia 2500 euroa. Erilaisia oikeudenkäyntikuluja miehen maksettavaksi tuli yli 1500 euroa.

Vastaa

 1. kiven sisään olisi joutanut

  Hyvä kun eivät jättäneet käräjäoikeuden päätökseen vaan rohkeasti valittivat eteenpäin. Kerrankin jonkinlainen rangaistus raiskaajalle, toivottavasti aina muistetaan tuo hyypiö raiskaajana. Pakkomielle päästä neitsyydestään, sekö olisi syy että saa väkisin kopeloida. Elinikäinen muisto kuitenkin jäi tytölle, toivottavasti aika parantaa eikä jää traumaa ettei uskalla tutustua kehenkään.

  Vastaa
 2. Laki ja järjestys

  Hyvä näin, tavallisesti hovi alentaa tai vapauttaa syyllisen. Taitaa olla maan tapa että rikoksen tekijä yritetään päästää mahdollisimman helpolla ja annetaan mahdollisuus tehdä uusi rikos josta voi saada taas tukku alennuksen. Eihän nykyään ole vankiloita vaan vankien Hoitolaitoksia.

  Vastaa
 3. Uolevi Nyhtänköljä

  Kaikkia juttuja käräjillä käsitelläänkin 🙂 -aikuisten seksileikkejä….

  Vastaa