ÄSeRalle menestystä Korpilahdelta


Ella Halttunen ja suomenhevonen Aina-Karisma menestyivät Korpilahdella. Kuva Jari Halttunen.

Ääneseudun Ratsastajia eli ÄSeRaa edustavat Ella Halttunen ja Vilja Virenius ottivat kaksoisvoiton lauantaina Korpilahdella kisatuissa aluemestaruusesteissä sarjassa lapsiratsastajat 90 cm. 

 

Laukaalainen, ÄSeRaa edustava Vilja Virenius ja Moenchshof´s Ophelia sijoittui kisassa ykköseksi. Liimattalassa asuva Ella Halttunen osallistui suomenhevosellaan Aina-Karisma kisasivat yhdessä vasta toista kertaa. Niin ikään ÄSeRaa edustanut Ilona Siipola sijoittui 110-senttisten esteiden juniorisarjan hopealle.

Lahjakas, nyt seiskaluokkaa käyvä Ella kilpaili aiemmin ponin kanssa. Kevällä hankittu suomenhevonen nimeltä Aina-Karisma, tuttavallisemmin Karkki, on osoittautunut hyväksi hankinnaksi.

– Luovuimme joulukuussa ponista, ja kiersimme koko kevään uutta hevosta etsimässä. Karkki ja Ella toimivat hyvin yhteen, joten harjoittelusta ja harrastamisesta on tullut tavoitteellista, Nina Välimäki kertoo ja kehuu ratsukon saavutusta Korpilahden kisassa erinomaiseksi.

Välimäki-Halttusen perhe tulee kiertämään kisoja Keski-Suomessa sekä itäisessä Suomessa.

– Hallikausi alkaa tuota pikaa, ja olemme lähes joka viikonloppu kilpailuissa. Pyrkimys ja tähtäys on kansalliselle alueelle, Välimäki sanoo.

Lapsen ratsastusharrastus on imaissut mukaansa koko perheen.

– Kyllä tässä on ajat ja rahat jo korvamerkitty hyvinkin pitkälle, Välimäki nauraa.

Konginkankaalle kaavailtu hevosurheilukeskus auttaisi valtavan suurta joukkoa harrastamaan. Pelkästään ÄSeRalaisia on yli 200. Välimäki sanoo, että maneesi palvelisi myös pohjoisen Keski-Suomen alueella asuvia harrastajia. Päivät venyvät pitkäksi harrastuksen maneesin puuttuessa.

– ELY-keskus on antanut hankkeelle vihreää valoa. Hevosurheilukeskus palvelisi myös muidenkin lajien harrastjia, kuten suunnistajia ja pyöräilijöitä sekä koiraharrastajia. Olisi upeaa, jos Äänekoskella olisi tarjota myös hevosterapiaa, jolla on todettu olevan erittäin hyviä vaikutuksia myös sosiaalipedakogisen toiminnan kannalta.

Lausuntoja on annettu jo iso pino ja hankehakemus alkaa olla jo valmiina.

– Olen toiveikas, sillä ELY-keskus rahoittaa tämänkaltaisia hankkeita hyvin. Myös Äänekosken imagon kannalta tämä olisi toteutuessaan erinomainen. Koko Suomen mittakaavassa katsottuna Äänekosken kaupunki on antanut upean kädenojennuksen hevosharrastajien suuntaan, Välimäki kiittelee.

Korpilahden aluemestaruusestekisojen tulokset tässä.

 

 

 

Vastaa