Ensimmäinen päivä uudessa lukiossa täynnä odotusta


Vaikka puitteet ovat kuinka hienot, kyllä opiskelijat tekevät lukion.

Äänekosken uuden lukion aulassa parveilee oppilaita, kun ensimmäinen koulupäivä uudessa lukiorakennuksessa on alkamaisillaan.

 

Tutorit pitelevät lappusia, joihin on merkitty jokaisen ykkösluokan tunnus. Näin luokkalaiset löytävät toisensa. 1D-luokalle menevät muun muassa Tuuli Piltonen ja Niko Dahlblom.

– Me ollaan oltu ykkösluokalta asti samalla luokalla, Niko sanoo.

– Ajattele, kun lukio on ohi, niin me ollaan oltu kavereita enemmän kun puolet meidän elämästä, Tuuli nauraa.

Niko Dahlblom ja Tuuli Piltonen aloittivat lukiotaipaleensa upoudessa koulussa.

Avara ja valoisa koulurakennus saa kehuja uusilta lukiolaisilta.

– Onhan tämä hieno paikka. Varsinkin kun tulee Koulunmäeltä, joka on vähän ankea paikka, Niko sanoo.

– Ja varmasti auttaa motivoitumaan paremmin kun on uudet ja kauniit tilat, Tuuli sanoo.

Kakkosluokan aloittava tutori Milla Seppä on myös innoissaan uudesta koulusta.

– Tosi fresh ja odottavainen olo. Tämä on ihan uusi alku taas. Yleensä vaan ykkösille kaikki on uutta, mutta nyt on kaikille kaikki uutta. Varmasti alkuvuosi menee totutellessa, mutta paljon positiivisempi olo kuin vanhalla koululla, Seppä sanoo.

Seppä ei ole juurikaan kärsinyt sisäilmasta vanhalla lukiolla, mutta on silti hyvin innoissaan uusista terveistä tiloista.

– Loppuvuodesta melkein kaikki kurssit oli parakissa, ja siellä oli kauhean kylmä. Että toivottavasti siitä kylmyydestä ainakin päästään, Seppä naurahtaa.

Opettajienkin naamat ovat innosta ymmyrkäisinä. Opettajat ovat valkanneet omia luokkiaan, kuka seinien värin, kuka minkäkin perusteella.

– Minä valitsin luokan sen numeron perusteella: se on 313, ihan kuin Aku Ankan rekisterinumero! Jyrki Rossi nauraa.

– Tää on ihan ihanaa, itselleen iloisen keltaisen luokan napannut äidinkielen opettaja Jarna Salmikuukka sanoo.

– Onhan tämä nyt ihan erilaista, kun on oppilaita. Tätä ennen täällä vaan hienot seinät kaikui tyhjyyttään, vararehtori ja historian opettaja Sami Kallioinen sanoo.

Ekana koulupäivänä sovittii, että pränikkään liikkasaliin ei tulevaisuudessa tulla ulkokengät jalassa.

Ekana koulupäivänä lukiolle kärrättiin myös pikkuflyygeli, jota kuka tahansa voi soittaa lukion aulassa.

Ensimmäinen koulupäivä otetaan iisisti ja käytetään pääasiassa toisiin oppilaisiin ja uusiin tiloihin tutustumalla. Koko koulu vietti myös pienen hetken yhdessä valtavassa liikuntasalissa.

– Me ollaan saatu ihan huippuhieno, huippuvarusteltu upouusi lukiorakennus. On tosi harvinaista, että tehdään pelkästään lukiolaisille koulu. Meidän pitää olla kyllä tosi ylpeitä ja onnellisia siitä, että meitä on ajateltu. Ennen kaikkea tärkein asia, nyt ei ole enää sisäilmaongelmia, eikä mitään asioita jotka millään lailla vaarantaisi oppimista ja opiskelua. Aivan loistava juttu, rehtori Jaana Tani sanoi oppilaille.

– Tämä tarkoittaa myös sitä, että meidän pitää yhdessä keskittyä siihen, että vaalitaan näitä uusia ja ihania tiloja. Ei sotketa, ei tahallaan tuhota ja jos huomataan jotain pientä sotkua, niin hoidetaan homma alta pois, että nämä tilat säilyisi näin upeina.

Vastaa