Hevosen päivä keräsi väen Keiteleeseen


Iltapäivän aikana Suolahdessa nähtiin lukuisia erilaisia, upeita hevosia.

Hotelli Keiteleessä ja sen ympäristössä järjestettiin lauantaina 27. lokakuuta iloinen Hevosen päivä – tapahtuma.

 

Alakeiteleen Hevosystäväinseura, ÄseRa, Ratsutalli Roadway ja Hevosvoimia Hevosurheiluun-hanke pistivät hynttyyt yhteen ja järjestivät hienon hevosaiheisen tapahtuman koko perheelle. Hotelli Keiteleessä nähtiin toinen toistaan upeampia hevosia ja kaikkea hevosurheiluun liittyvää aina videoista Totoon ja ratsastustarvikkeisiin.

– Alunperin oli tarkoitus järjestää omalla porukalla kauden päättäjäiset, jossa oltaisiin katsottu raveja, mutta päätimmekin tehdä jotain vähän erilaista, kertoo Ala-Keiteleen Hevosystäväinseuran Tuula Laine.

Vaikka erilaiset ratsastunäytökset olivat eittämättä päivän suosituimpia juttuja, pääsi tapahtumassa tutustumaan myös erilaisiin videoihin, ja historiaan. Metsäkylien väkeä valokuvanäyttely ja video kertoivat Suomen historiasta ja osittain myös hevosten osallisuudesta siihen. Videolta opittiin myös raviurheilun perusteita ja opin sai pistää käyttöön Toto-pisteellä. Iltapäivän päätteeksi Keiteleessä seurattiin yhdessä raveja televisiosta.

Perheen pienimpien iloksi ulkoalueella pääsi paijaamaan pikkuponeja Leeviä ja Severiä. Innokkaimmat pääsivät myös Roosa-ponin vetämän kärryn kyytiin. Ulkoalueelle kasatulla ratsukentällä nähtiin päivän mittaan erilaisia ratsastusnäytöksiä aina western-ratsastuksesta kouluratsastukseen.

Leevi poni sai päivän mittaan reilusti paijausta.

Hotelli Keiteleen viere4iselle kentälle kerääntyi hurja määrä ihmisiä lauantaina.

 

 

 

Vastaa