Huimalle kotitappio – Honka näytti sarjan kärjen tason

17.02.2019 20:10

Sunnuntaina Äänekosken Huima sai miesten B-divisioona-otteluun kovimman mahdollisen vieraan, kun sarjajohtaja Tapiolan Honka saapui Liikuntatalolle. Vain kahdeksalla pelaajalla matkassa ollut Honka osoitti kovuutensa viemällä voiton lopulta selkein 67–87 (13–30, 19–13, 14–24, 21–20) lukemin.

– Ihan hyvä vääntö pojilta, Honka oli vaan numeroa liian iso. Minun mielestä moni meidän pelaaja esiintyi edukseen ja pelirohkeutta löytyi kivasti. Se on kuitenkin selvää, että Honkan haastaminen vaatii ihan nappisuorituksen. Tällainen kelpo suoritus ei siihen vaan riitä, Huiman päävalmentaja Pena Ranta mietiskeli taiston tauottua. Ranta myös harmitteli, ettei Huima pääsee haastamaan sarjan kärkijoukkueita parhaalla kokoonpanolla. Joukkueesta oli sivussa muun muassa Tuomas Viertola sekä Otto ja Atte Jämsen.

Etenkin heti ottelun alkuun vierasjoukkue tuli kovalla intensiteetillä. Huima ei löytänyt keinoja vieraiden puolustuksen murtamiseen, kun taas Honka pääsi juoksemaan kenttää viimeistelen murhaavalla tehokkuudella. Kuuden minuutin pelin jälkeen espoolaiset olivat karanneet jo 16 pisteen karkumatkalle.

Tämän jälkeen Huimakin pääsi otteluun paremmin mukaan ja alkoi saada onnistumisia molemmissa kenttäpäädyissä. Toinen jakso oli parasta Huimaa, ero kaveni muutaman kerran jo alle kymmeneen pisteeseen. Kalle Koivunen (22/2s) otti isoa roolia hyökkäyspäässä. 16-vuotias takamies pystyi kerta toisensa jälkeen voittamaan oman puolustajansa ja luomaan sitä kautta tekopaikkoja itselleen tai joukkuekavereille.

Toisen puoliajan alkuun Honka löi jälleen isompaa vaihdetta silmään ja ratkaisi ottelun kasvattamalla 11 pisteen taukojohdon nopeasti reiluun 20 pisteeseen.

Vahvan vierasjoukkueen paras pistemies oli tarkkakätinen takamies Ville Wuorenjuuri (24/4/5s). Isoin kanto kaskessa oli kuitenkin 205-senttinen Tuomas Ebeling (22/17), joka käytti kokoylivoimaansa häikäilemättä hyväkseen.

Huimasta Koivusen lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Markus Santa (10/6/4s) ja Johannes Lasaroff (12/5).

Huiman kausi jatkuu viikon päästä Järvenpäässä Raiders Basketia vastaan.