Jarkko Martikainen soolokeikalla Club Painiksella


Muusikko ja musiikintekijä Jarkko Martikainen tulee kaupunkiin. Ennen Club Painiksen iltaa Martikainen avaa teoksiaan Äänekosken kirjastolla. 

 

Club Painiksen vieraaksi Äänekosken Painotalolle saapuva Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, joka tunnetaan muun muassa vuosina 1987-2008 toimineen YUP:n säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina; yhtye julkaisi yhteensä yksitoista albumia. Martikaisen tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Edellinen soololevy, Koirien taivas, julkaistiin alkuvuodesta 2014 ja se nousi heti virallisen albumilistan kakkossijalle. Syyskuussa 2016 Martikainen julkaisi Luotetut miehet -yhtyeensä uuden albumin, Ruosterastaat, joka myöskin nousi heti albumilistan kärkisijoille.

YUP:n aikana Martikaista kuvailtiin usein absurdistiksi ja satiirikoksi. Kun single-levyjenkin nimet olivat usein mallia Meitä odotellaan mullan alla, Jos helvetti on täynnä ja Tavaroiden taikamaailma, siihen löytyi hyvä syy. 2004 alkaneen soolouran myötä määritelmät ovat laajentuneet ja tekemisiin on tullut mukaan myös pohdiskelevampia sävyjä.

Jarkko Martikainen vierailee Painotalon esiintymisen ohella myös Äänekosken kaupunginkirjastossa, jossa hän avaa suhdettaan tekstien ja kappaleiden tekemiseen.

Tapahtuman järjestää Äänekosken kulttuuritoimi yhteistyössä Äänekosken kaupunginkirjaston kanssa.

Pe 17.11. klo 17.00 kirjastovierailu Äänekosken kaupunginkirjasto (Wessmanninkatu 2, 44100 Äänekoski) Vapaa pääsy

Konsertti klo 19.00 Painotalo (Kalevankatu 2, 44100 Äänekoski) Liput 22,50 € ennakkoon Tiketistä (sisältäen palvelumaksun 2,50 €) ja tuntia ennen ovelta. 

Vastaa