Juho Kautto vaalikahvilassaan Heräämössä: Nyt muutetaan Suomen suunta


Vaasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja Juho Kautto kuunteli Äkit Propin laulua liikutuksen kyynel silmäkulmassaan.

Juho Kauton vaalikahvila Heräämö avattiin Torikatu nelosessa livemusiikin, keskustelun ja hirvikeiton voimalla.

 

Kahvilan avaus käynnisti myös kampanjakiertueen. Juho Kautto lähtee yrittämään eduskuntaan nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa äänekoskelaisena ehdokkaana, viime vaalin lupauksensa mukaisesti.

Vaalikahvissa oli tarjolla leimatun hirven keittoa, pizzaa, pullaa ja sekä Kosken Laulusta koottu Äkit Prop. Ennen kahvilaan tuloa ennätti Kautto lämmittää makkaragrillin ja keskustelun kuumaksi Suolahdessa.

Riikka Happo kertoo, että lähteminen Juho Kauton vaalipäälliköksi oli helppoa.

– Olen seurannut Juhon tekemää politiikkaa, ja huomannut, että meillä on samanlainen avoin lähestymistapa asioihin ja samanlaiset arvot. Vaikka olemme joistakin asioista eri mieltä, voimme keskustella näkemyksistämme rakentavasti ja toista kuunnellen, Happo sanoo.

Laulusta ja ihmispaljoudesta sekä tukiryhmänsä laatimista tarjoiluista liikuttunut Kautto sanoi, että nyt ei yritetä eduskuntaan, vaan sinne mennään.

– Synnyin Markkamäessä 47 vuotta sitten, ja olen kulkenut pitkän tien tullakseni tähän. Kotona ei politiikkaa puhuttu, mutta henkinen mieli, jonka kotoa sain on yhä syvällä sydämessä: muista pitää aina heikomman puolta. Tätä ohjetta olen noudattanut, ja keskeinen teemani on eriarvoisuuden vähentäminen. Meillä on 600 000 eläkeläistä jotka elävät köyhyysrajalla, meillä on 160 000 lasta joita uhkaa syrjäytyminen – samaan aikaan kun me olemme rikkaampia kuin koskaan aikaisemmin, Kautto sanoi.

Istuva hallitus sai huutia kampanjan avauspuheenvuorossa.

– Nykyinen hallitus on noudattanut hyvin oikeistolaista politiikkaa, antaen veronkevennyksiä noin kahdella miljardilla eurolla, tehneet tulonsiirtoja kikyn myötä yli kolmella miljardilla suoraan palkansaajilta suurpääomalle ja samalla on leikattu kaikista pienituloisimmilta, kaikki indeksit on jäädytetty neljäksi vuodeksi ja leikanneet kansaneläkkeisiin sidottuja etuuksia, Kautto tykitti.

Kautto aikoo kiertää Keski-Suomea seuraavan kuuden viikon ajan.

– Vasemmistoliitolla on 13 hyvää ehdokasta. Kehumme toisiamme, emme vain itseämme. Teemme hyvän kampanjan, hyvässä hengessä ja otamme takaisin paikan, jonka neljä vuotta sitten menetimme, Kautto sanoi.

Äkit Prop otti selfien kansanedustajaehdokkas Juho Kauton kanssa.

Kipakasta pakkastuulesta huolimatta Juho Kauton vaaliteltalla oli säpinää ja makkara maistui. Kuvan puukko kuuluu makkaramestari Matti Virtaselle, eikä siihen sisälly dramatiikkaa.
– Tästä se taas lähtee. Onneksi meillä Äänekoskella on tähän paljon kokemusta ja hyvä yhteys koko kaupungin asukkaisiin, iloitsi Juho Kautto teltalla.

Vastaa

 1. Kun en tiedä

  ”Meillä on 600 000 eläkeläistä jotka elävät köyhyysrajalla, meillä on 160 000 lasta joita uhkaa syrjäytyminen”

  -hyvät huomiot, ja tuohon pitää puuttua !

  Mkä on vasemmiston kanta maahanmuuttoon?

  Vastaa
  1. Sirpa

   Vasemmisto ja vihreät haluavat maahanmuuttajia lisää,ehkä ei näin vaalien lähestyessä,vaalit ohi mieli muuttuu.

   Vastaa
  2. mau

   Minäpä vastaan; kuka maksaa ne 600 000 eläkeläisen eläkkeet jos meillä ei ole työtä/ työntekijöitä ? Meillä on ehkäpä noin 250 000 työtöntä joits huikea osa ei kykenen enää töihin ( jos töitä edes on ). Siis, ahkera , motivoitunut maahanmuuttaja on ainoa toivomme. Te jotka kailotatte suureen ääneen maahanmuutoa vastaan , tunnetteko edes yhtäkään maahanmuuttajaa ? ja onko niinettä esim. ruotsi pitäisi palauttaa Suomeen ne sinne miuuttaneet, nyt eläköityneet suomalaiset ? Hehän syövät ruotsalaiseten rahoja nyt. siis, ensin ajattelua, sitten älämölöä.

   Vastaa
   1. Länsituuli

    Ruotsissa olevat suomalaiset jotka nostivat Ruotsin elintason menivät sinne töihin ja tekivät kovaa duunia.Suomalaiset eivät syö ruotsalaisten rahoja,ovat ansaitulla eläkkeellä sieltä rahat.Meillä täällä Vaasassa on maahanmuuttajia yli 5000 tuhatta joten tunnen paljon verovaroilla eläviä.Kaupunki saa valtiolta 3vuodeksi varat heitä elättää sitten on Kela.

    Vastaa