Kauden kolmas tasuri ei riittänyt – Huima putosi Neloseen

08.09.2014 17:22
Kaksi maalia sunnuntaina tehnyt Tomi Hyppönen tuplasi kauden maalimääränsä neljään. Hyppönen on tehnyt liki puolet Huiman yhdeksästä maalista.

Jalkapalloa, Kolmonen
Huima–JPS 2–2 (1–1)

Sunnuntaina saalistettu kauden kolmas sarjapiste ei auttanut Huimaa pitämään toivoa yllä sarjapaikasta. Voittokaan ei olisi auttanut, sillä putoaminen Neloseen varmistui jo perjantaina JoPSin lyötyä Riverballin 4–0. Näin JoPS karkasi ulottumattomiin, ja Huiman paikka sarjan jumbona varmistui lopullisesti.

Toisaalta putoaminen oli käytännössä varma jo aiemmin, joten tasapeli oli lopulta joukkueen näkökulmasta iloinen asia. Huima teki jyväskyläläisjoukkuetta vastaan ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. 1–0 laukoi Tomi Hyppönen Oula Paattakaisen esityöstä jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen.

Päätösluvut iski 72. minuutilla taas Hyppönen, tällä kertaa vaihdosta tulleen Roope Kiviojan avulla. JPS:n maalit merkittiin Lauri Ikosen ja Äänekoskella liikuntaa opettavan Jaakko Ahokkaan nimiin.

Huiman kotisivujen mukaan peli osoitti, että joukkue pystyy parhaimmillaan hyvään esitykseen. Kokematon ryhmä tarvitsee kuitenkin otteisiinsa ison annoksen varmuutta ja tasaisuutta, mutta sitä tulee vain harjoittelun ja pelien kautta.

Ensi lauantaina Huima vierailee sarjanousunsa jo varmistaneen FC Vaajakosken kotikentällä. Sarjakausi päättyy seuraavana lauantaina, kun Huima isännöi Liikuntapuiston tekonurmella jyväskyläläistä BET:iä.

Huima: Tuomas Jakonen, Oula Paattakainen, Tuomo Kaipio, Marko Kyllönen, Aleksi Happo (68. Joona Manninen), Olli-Pekka Rautiainen (83. Roni Heinonen), Eetu Korhonen, Lasse Hytönen (59. Roope Kivioja), Perttu Huntus, Kalle Kautto (v), Tomi Hyppönen (88. Tommi Tuikkanen).