Kenya kentällä, mutta meno ei muuttunut – 31 pisteen selkäsauna Espoossa


Kenya Robinson.(arkistokuva)

Naisten Korisliiga
Espoo Basket Team–Huima 86–55

Ainakaan yhden pelin perusteella Huima-paitaan palanneesta Kenya Robinsonista ei ole sarjapaikan pelastajaksi. 47-vuotias konkari oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa lauantaisella Espoon-vierailulla, mutta joukkueen meno ei muuttunut.

EBT:n erinomainen vire ottelun avausneljänneksillä saneli pitkälti lauantai-illan lopputuloksen. Espoolaiset aloittivat väkevästi. Ensimmäisen jakson puolivälissä EBT pussitti putkeen peräti kuusi kolmen pisteen heittoa ilman, että Huima pääsi välissä pisteidentekoon.

Kun Robinson teki ensimmäisen korinsa, tilanne oli jo 32–14. Tauolle lähdettiin masentavissa 48–19-lukemissa.

Tauon jälkeiset neljännekset pelattiin tasaisemmin kun Huima sai parannettua heittopeliään. Kunnolliseen takaa-ajoon ei lauantainen pelivire kuitenkaan riittänyt.

EBT:n Lotta Aaltonen (20/10/2) iski tupla-tuplan Zykira Lewisin (20/5/2) tukiessa pisteiloittelua. Kamilah Jackson (13/26) pelasi todella vahvan sisäpelin kaivamalla näppeihinsä peräti 18 puolustuslevypalloa.

Huiman Jazmine Perkins (14/5/3) johti Huiman heittopeliä. Kenya Robinson jäi kahdeksaan pisteeseen, mutta oli tutun vahva levypalloissa (14).

Kotimaisista pelaajista Riina Kärkkäinen ylsi ensi kertaa tällä kaudella kymmeneen pisteeseen. Kärkkäinen teki myös kauden syöttöennätyksensä (4).

Heta Äijänen (10/3) oli tarkkana: neljä kuudesta kakkosesta koriin. Tyler Gilbert (7/8) oli toista maata: 12 yrityksestä vain kolme osumaa.

Emma Virtanen (6/4). jatkoi hyvää kaukoheittopeliään: kaksi neljästä pussiin.

Huima on sarjataulukossa viimeisenä ja näin putoamisuhan alla. Kurssin muutokseen on seuraava mahdollisuus keskiviikkona, kun hallitseva mestari Hyvinkään Ponteva saapuu Liikuntatalolle.

Tilastot

 

Vastaa