Mielipide: SDP-Vihreiden metsäkanta iskee maakuntien työpaikkoihin


Metsä, suomalainen kansallismaisema.

Suomalaista metsäosaamista kelpaa viedä maailmalle. Meillä jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan neljä taimea. Ratkaisujemme kautta pystymme korvaamaan puulla fossiilisia tuotteita.

SDP:n ja vihreiden hakkuukannat ovat olleet huolestuttavia. SDP:n kanta on vaihdellut lähes viikottain ja vihreät ovat useaan kertaan vaatineet hakkuiden rajoittamista.

Erityisesti SDP:n kanta ihmetyttää: vanha työn puolue on nyt vihreiden pelossa kääntämässä selkänsä maakuntien elinvoimalle. Toverit: tulkaa takaisin työn linjalle!

Luonnonvarakeskuksen laskelmien mukaan miljoonan motin jalostaminen tuo vajaa 250 miljoonaa euroa yhteiskunnalle arvonlisää. Tästä voi laskea miten paljon hakkuumäärien vähentäminen tulisi viemään työtä ja tulevaisuutta pois meiltä suomalaisilta – erityisesti maakunnista.

Valinta metsien käytön ja ilmaston suojelun välillä ei ole “joko tai” – vaan “sekä että”.

Metsä luo hyvinvointia koko maahan ja Keski-Suomeen. Korvaamme öljypohjaisia polttoaineita ja -muoveja biotuotteilla. Puurakentaminen sitoo hiiltä. Luomme energiaa puuhakkella fossiilisten polttoaineiden sijaan. Kasvatamme hiilinieluja ja luomme hiilivarastoja.

Paitsi koko Keski-Suomen, että erityisesti Ääneseudun kehityksen kannalta olen huolestuneena lukenut esityksiä, joissa metsienhakkuita oltaisiin pysäyttämässä nykytasolle, tai jopa laskemassa niitä.

Vaihtoehdot ovat selvät: Joko sidomme kätemme vähentämällä hakkuita ja ajamalla alas maailman kestävimmän metsäteollisuuden – tai jatkamme kestävän metsäpolitiikan linjalla, joka kasvattaa sekä nieluja, että luo työtä myös kaupunkien ulkopuolelle.

Itse valitsen kestävän metsä- ja ilmastopolitiikan linjan, joka kasvattaa nieluja, luo työtä ja korvaa kaukomaista meille rahdattavia fossiilisia tuotteita.

Joonas Könttä
Kansanedustajaehdokas (kesk.)
Kaupunginvaltuutettu
Maakuntavaltuutettu
Jyväskylä

Vastaa

  1. Pentti Salminen

    Onneksi SDP ei muodosta kantojaan ainoastaan lyhytnäköisen bulkkituote sellun tuotannon maksimoimiseksi. Demarit eivät ole esittäneet nykyisen tuotannon vähentämistä. Väitteen kumosi myös Hesari Sipilän väitteitä tutkittuaan. KSM ei ymmärrettävästi ole asiaa noteerannut. Metsien käytölle on luotava pitkän ajan suunnitelma, jossa panostetaan voimakkaasti mm. puun jalostusasteen nostamiseen, hiilinielun ylläpitoon ja matkailun edistämiseen sekä selvitetään kansakunnan kannalta tärkeä omistajuuspolitiika. Jos sellun tuotantoa lisätään, tehtaitten pitää pysyä suomalaisomisteina. Vihreää kultaa ei pidä antaa kiinalaisten käsiin.

    Pentti Salminen

    Vastaa