Mopomiitti veti satoja motoristeja Valtran testisuoralle – ”Tää on elämää!”


Äänekosken mopoharrastajat, Valtra ja Äänekosken kaupunki järjestivät yhdessä upean harrastetapahtuman Suolahdessa lauantaina 10. kesäkuuta.

 

Kaikki lähti siitä kun Valtteri Kautto, Eero Pigg ja Tuukka Lihavainen ottivat osaa kaupungin Onko ideaa?- ideakilpailuun ja ideoivat voitokkaasti Äänekoskelle omaa mopomiittipaikkaa. Yhteistyö kaupungin kanssa on johtanut siihen, että nyt nykyisen Nelostien kohta hylättävälle pätkälle kaavoitetaan mopomiittisuoraa, joka valmistuu parin vuoden kuluttua. Yhteistyössä kaupungin kanssa mopoharrastajat lähtivät myös etsimään paikkaa mopomiiteillä, ja lopputulos oli Valtran kanssa yhteistyössä tehty mopomiittitapahtuma Valtran traktoreiden testitalueella Suolahdessa.
– Olin aika varma, ettei siitä ideasta synny yhtään mitään, Lihavainen sanoo.
– Sama. Mutta sitten yhtäkkiä oltiin kolmen parhaan idean joukossa ja nyt ollaan tässä, Pigg komppaa.

Paikalla oli satoja mopoharrastajia aina Viitasaarta ja Jyväskylää myöten. Myös Äänekosken Moottorikerhon väki saapui paikalle moottoripyörineen solidaarisuutta osoittaen. Testiradalla kumi kärysi ja pärrä pärisi, kun mopoharrastajat keulivat pitkällä suoralla.
– Tämä on pikkukaupungin eka miitti, jossa on suljettu suora, Lihavainen ilmoittaa tyytyväisenä.
– Tää on ihan älyttömän hienoa. Täällä on lapsiperheitä, täällä on nuoria, täällä on vanhoja. Tää on kokonaisuudessaan ihan mahtavaa, Kautto sanoo.
– Tää on elämää! Palaneen renkaan hajukin tekee vain hyvää,  Pigg sanoo.

Renkaita myös paloi. Yhdessä Lihavaisen, Piggin ja Kauton kanssa miitin leaderinä toimineen Alvari Mäkinen poltti ensimmäisen renkaansa puhki jo ennen miittiä.
– Oltiin testaamassa ja ehdin ehkä 10 minuuttia olla pyörän selässä, kun ensimmäinen rengas meni. On minulla onneksi kahdeksan vararengasta mukana, Mäkinen naurahtaa.

Valtra lähti mukaan nuorten suunnittelemaan tapahtumaan hyvällä fiiliksellä: miitissä oli paikalla paljon Valtran omia työntekijöitä hienolla talkoohengellä. Mukana oli myös Valtran turvallisuuspäällikkö, Äänekosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen, joka oli ylpeä nuorista, jotka olivat itse luoneet tapahtumalla turvallisuussuunnitelman ja hakeneet luvat.
– Tämä on erinomaisen hieno tilaisuus yritykselle tukea nuorten toimintaa. Tässähän samalla tuodaan Valtraa tutuksi nuorille, joista voi tulla tulevaisuudessa Valtran omia työntekijöitä. Tälllainen yhteistyö on parasta, Kiiskinen sanoo.

Onko luvassa uusi yhteispelillä toteutettu miitti?
– Syksyllä, lupaa Valtran henkilöstöpäällikkö Jari Suuronen.

Valtran henkilöstöpäällikkö Jari Suuronen oli ilolla vastuussa makkaranpaistopisteestä.

Viitasaarelainen Aleksi Manninen oli yksi tapahtuman huikeimmista temppuilijoista.

Miitti alkoi epävirallisesti jo K-supermarket Suosikin pihasta, josta näyttävät motoristiletkat kulkivat Valtralle.

Vastaa