Nettikeskustelu uskonnosta johti hieronnan kautta teinitytön hyväksikäyttöön


Äänekoskella asunut muuramelaismies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Määrätietoisesti teossaan edennyt 30-vuotiaan mies sai teoistaan 360 euron sakkoa.

Rikos tapahtui heinäkuussa 2012. Tuomio asiassa saatiin vasta reilut neljä vuotta myöhemmin.

Mies oli tutustunut 16-vuotiaaseen tyttöön internetissä, jossa osapuolet keskustelivat muun muassa uskonnollisista asioista. Mies pyysi tyttöä asuntoonsa useita kertoja, kunnes tyttö suostui.

Asunnossa mies riisui paitansa, haki rasvan ja sai tytön hieromaan hartioitaan. Pian osat vaihtuivat. Hieroessaan tyttöä mies siirsi tämän rintaliivien ja topin olkaimet syrjään. Mies suuteli tyttöä ja kosketteli tämän vatsaa ja rintoja.

Mies pyysi tyttöä sohvalle ja kaatoi hänet vastusteluista huolimatta selälleen. Tytön päällä mies jatkoi suutelemistaan ja kosketteli tyttöä väkisin vartalosta ja haarovälistä. Lopulta tyttö sai väännettyä itsensä irti otteesta. Tällöin mies ymmärsi lopettaa toimintansa.

Syytteen mukaan mies loukkasi olennaisesti tytön seksuaalista itsemääräämisoikeutta. 16-vuotiaan kyky päättää itsenäisesti seksuaalisesta käyttäytymisestään oli syytteen mukaan olennaisesti heikompi kuin tapahtumahetkellä yhdeksän vuotta vanhemman miehen.

Mies väitti, ettei suuteleminen tapahtunut vastoin tytön tahtoa. Hän väitti myös, ettei hän kaatanut tyttöä eikä kosketellut tätä vartalosta, rinnoista tai haarovälistä.

Oikeus uskoi kuitenkin tytön kertomusta ja tuomitsi miehen 60 päiväsakkoon. Mies joutuu lisäksi korvaamaan tytölle yhteensä 2300 euroa traumaperäisestä stressihäiriöstä ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia mies joutuu maksamaan liki 2500 euroa.

Vastaa