Niko Dahlblom suuntaa suurille lavoille


 Niko Dahlblom pääsee näyttämään kykynsä Jyväskylän kaupunginteatterin lavalla ensi syksynä. 

 

Äänekoskelainen 15-vuotias Niko Dahlblom on esiintynyt vuosikausia Koskelan Tanssin, Ala-Keiteleen Musiikkiopiston ja Äänekosken Teatterin Varjolapsien riveissä. Nyt lahjakas nuorukainen pääsee näyttämään taitonsa Jyväskylän Kaupunginteatterin Peter Pan -musikaalissa. Miten äänekoskelainen nuori mies päätyi ammattilavalle?

– Mun laulunopettaja Katja Kätkä kertoi, että Peter Paniin etsitään väkeä. Oli ihan sattumaa, että tein samaan aikaan kaupunginteatterin tyyppien ja Varjolasten kanssa Rikotaan Rajoja -esitystä, Niko kertoo.

 

NIKO LÄHTI Jyväskylään näyttämään taitonsa koe-esiintymisissä.

– Piti laulaa yksi kappale, lausua runo, opetella pieni koreografia ja improvisoida kohtaus muiden hakijoiden kanssa. Olihan se vähän hirvittävää, mutta ihan hyvällä tavalla, Niko sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta Niko alkaa olla hyvin varma esiintyjä. Yhdeksän vuoden esiintymisharrastus on luonut hyvä pohjan.

– Ainahan sitä vähän jännittää, mutta kyllä minulla on paljon enemmän esiintymisvarmuutta kuin nuorempana. Mutta on todella kiva päästä tekemään teatteria erilaisten ihmisten kanssa ja testaamaan kykyjään. Niko sanoo.

Peter Panissa Niko pääsee yhdistämään kaikki taitonsa: tanssin, laulun ja näyttelemisen, onhan kyseessä iso musikaali. Vaikka Niko on koko työryhmän nuorin näyttelijä hän sai isohkon roolin Kultasen perheen nuorimmaisena, Mikkona.

– Mikko on sellainen aika söpö ja viaton mutta pienestä pojasta lähtee tarvittaessa myös paljon voimaa. Ja Mikon ihan lemppareita on intiaanit eli ”inkkalit”!

 

VARJOLAPSISSA Niko on tottunut rakentamaan esitystä muiden nuorten kanssa ohjaajan valvonnassa. Vapauksia on ollut paljon, eikä ammattilaisten apua ole saatu, eikä juuri kaivattukaan. Pieni ryhmä on tehnyt yhdessä kaiken ja ollut kuin pieni  perhe. Kaupunginteatterissa on Varjolapsiin verrattuna ison maailman meininki.

– Kaupunginteatterissa on jokaiseen hommaan palkattu ammattilainen: on koreografi, kapellimestari, puvustaja, lauluopettaja ja kaikki. En ole edes tavannut vielä kaikkia työryhmän jäseniä, Niko sanoo.

Varjolapsia Niko ei silti ole hylännyt, vaan jatkaa mukana niin paljon kuin harjoitus- ja esitysaikataulu Jyväskylässä antaa myöten.

– Ei ole vielä ehtinyt tulla ikävä, kun en ole kuin kaksista treeneistä ollut pois, Niko sanoo.

 

NIKON MUKAAN Peter Panista on tulossa hieno esitys, joka tuo lavalle hyvin perinteisen tarinan pojasta, joka ei halua kasvaa aikuiseksi.

– Jotain erilaisiakin juttuja on, mutta ne tietää sitten, kun tulee katsomaan, Niko sanoo.

 Peter Pan –musikaalin ensi-ilta Jyväskylän kaupunginteatterissa 9.9.

Vastaa