Nuttuja ja peittoja pikkuisille – vapaaehtoiskeräys auttaa keskosvauvoja ympäri Suomen


Pienimmistä pienimmille voi kutoa vaikka mitä ihanaa! (Kuva: Aino-Maria Huttu)

Vapaaehtoiset käsityöläiset yhdistivät voimansa keskoslasten hyväksi.

 

Pari vuotta sitten eräs äiti perusti Facebookiin Keskosille käsitöitä –ryhmän, jonka tarkoituksena oli kerätä keskosvauvoille käsintehtyjä tyynyjä, peittoja ja nuttuja. Ajan mittaan toiminnan kasvaessa perustaja-äiti sai avukseen muita keräysvastaavia. Nykyään ryhmässä on yli 1 300 jäsentä ja käynnissä on jatkuva keräys.

– Meillä on 20 keräysvastaavaa ympäri Suomen ja teemme yhteistyötä sairaaloiden kanssa jatkuvasti. Me vastaavat selvitämme, mitä sairaalat tarvitsevat. Esimerkiksi Keski-Suomen Keskussairaalassa elää vuosittain 400 keskosvauvaa, joille tällä hetkellä tarvitaan peittoja ja pieniä nuttuja, Keski-Suomen keräysvastaava Aino-Maria Huttu kertoo.

Keskosvauvoille on ryhmän jäsenten kautta lahjoitettu nuttuja, peittoja, tyynyjä, lapasia, tossuja, turvalonkeroita ja imetysharjoituksiin tarkoitettuja neulottuja rintoja. Mikäli haluat ryhtyä kutomaan tai ompelemaan pikkuvauvoille, voit liittyä Käsitöitä Keskosille- ryhmään Facebookissa.

– Ryhmästä löytyy ohjeita, lankamateriaaleja ja kaikki tieto mitä tarvitsee, Huttu kannustaa.

Facebook -jäsenyys ei tietenkään ole pakollista.

– Jos ei ole sosiaalisessa mediassa, voi olla suoraan yhteydessä minuun sähköpostilla tai ihan soittamalla. Olisi hienoa, jos ihmiset  pystyisivät ja jaksaisivat osallistua ilahduttamaan pienistä pienimpiä. Jos neulominen ei suju, keräykseen voi osallistua myös esimerkiksi lahjoittamalla lankoja, jotka ovat vähintään 75 prosenttisesti luonnonkuitua. Äänekosken Tarvikekeskus ja Suoteks ovatkin jo ilahduttaneet lahjoituksellaan, Huttu sanoo.

 

Lisätietoja:
Aino-Maria Huttu 045 119 1018,  ainomaria.huttu@hotmail.com

Vastaa