Paikallisravien osallistujalistat lyhenevät, vaikka yleisöä riittäisikin


Hevosia laitumella. Kuva: Hippos/Ilkka Nisula.

Paikallisravit ovat ponnistuslauta aloitteleville hevosille ja ohjastajille sekä iloinen yleisötapahtuma koko kylälle. Konginkankaan ravien ilmoittautuminen on alkanut.

 

Ala-Keiteleen Hevosystäväinseuran järjestämiin kesäraveihin on aikaa pari viikkoa, ja ilmoittautuminen on pantu käyntiin. Raviradalla juostaan lämmin- ja kylmäveristen kilpailujen lisäksi myös ponilähtö – jos hevosia ilmoittautuu tarpeeksi. Viime vuosina raviala on ollut vaikeuksissa, kun etenkin pienten paikallisravien osallistujalistoja ei tahdo saada täyteen, kertovat Ala-Keiteleen Hevosystäväinseuran johtokunnan jäsenet.

– Ei se ole mikään kilpailu, jos ei ole kunnolla osallistujia, seuran puheenjohtaja Tuula Laine huokaa.

Viime kesän ravit jouduttiin perumaan nimenomaan osallistujamäärän vähäisyyden vuoksi.

– Moni kyläläinen tuli jälkikäteen harmittelemaan ja toivoi, että tänä vuonna ravit järjestettäisiin. On paljon väkeä, joille ravit ovat kuin kyläjuhla, he eivät välttämättä muuten käy raveissa ollenkaan mutta haluavat tukea oman kylän toimintaa, Laine toteaa.

Hevosystäväinseuran johtokunnan jäsen Jukka Romppanen on toiveikas ilmoittautumisen suhteen, mutta tiedostaa realiteetit.

– Pihtiputaankin paikallisravit jouduttiin juuri perumaan, kun ei ollut hevosia tarpeeksi. Ravi-ihmiset jättävät tyypillisesti ilmoittautumisen viime tippaan, ja sen ymmärtää, mutta haluaisin kannustaa heitä tekemään sen jo vähän aikaisemmin, niin nähtäisiin nopeasti, mihin suuntaan ilmoittautuneiden määrä lähtee kehittymään, Romppanen tuumaa.

Sekä Romppanen että Laine korostavat, että suosio vaikuttaa suoraan siihen, pystytäänkö raveja järjestämään tulevaisuudessa.

– Kun hevosten määrä ja palkintosummat pienenevät, kynnys lähteä kisoihin on tottakai korkeampi, Laine miettii.

Paikallisravit Konginkankaalla sunnuntaina 9.6.2019 klo 12 alkaen.

Lue lisää aiheesta 6.6. ilmestyvästä ÄKSästä.

Vastaa