Poliisi ei kysy koskaan verkkopankkitunnuksia – älä mene puhelimessa valepoliisin lankaan


Tänä vuonna on useaan otteeseen uutisoitu niin sanotuista valepoliisitapauksista, joissa henkilö on esiintynyt puhelimessa poliisina ja pyytänyt vastaajan verkkopankkitunnuksia tai pankkikortin pin-koodia eri verukkeilla.

 

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että soittaja on voinut kertoa esimerkiksi, että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvittaisiin nopeasti vastaajan verkkopankkitunnukset. Sisä-Suomen poliisille on tänä vuonna ilmoitettu yli 40 epäillystä virkavallan anastuksesta, joihin liittyy petoksen yritys tai petos. Useimmat teot ovat jääneet yritykseksi.

Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä.

– Jos sinulle soitetaan ja esiinnytään poliisina, kysy poliisin etu-ja sukunimi ja poliisilaitos, jossa hän työskentelee. Soita sitten poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle poliisille. Silloin voit olla varma, että keskustelet oikean poliisin kanssa. Oikea poliisi ei tarvitse verkkopankkitietojasi mihinkään, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan.

Jos tiedät että läheisesi asuu yksin, niin ota tämä asia puheeksi hänen kanssaan.

 

Vastaa