Seppo Mertanen sai rovastin arvonimen


Seppo Mertanen sai rovastin arvonimen keskiviikkona Kuortaneella. (Kuva: Tarja Tarvainen)

Lapuan hiippakunnan piispa myönsi Äänekosken seurakunnan kappalaiselle Seppo Mertaselle rovastin arvonimen  15. elokuuta.

 

Rovastin arvonimi myönnetään kirkollisessa työssä ansioituneelle papille. Mertasen lisäksi arvonimen Lapuan hiippakunnassa saivat hiippakuntasihteeri Jukka Helin, sairaalapastori Vappu Kangas, vs. kappalainen Jukka Tuppurainen  ja aluekappalainen Seppo Wuolio.

Mertanen on tiennyt tunnustuksesta jo kesäkuusta saakka, mutta virallista arvonimestä tuli vasta keskiviikkona Kuortaneella Haapaniemen hiippakuntakartanossa pidetyssä juhlassa.
– Kyllähän se hyvältä tuntuu, vaikkei tällaisia arvonimiä koskaan osaa odottaa. Tämä on hieno tunnustus ja se täytyy ottaa kiitollisuudella vastaan. Mielestäni tämä on myös tunnustus koko seurakunnalle, Mertanen sanoo vaatimattomasti.

Äänekosken seurakunnan edustajat kirkkoherra Elina Tourunen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Hannu Lehmonen ja Äänekosken kirkkopiirin piirineuvoston puheenjohtaja Tarja Tarvainen olivat paikalla Mertasen tukena.
– Olen vieläkin ihan mykistynyt tästä hienosta tilaisuudesta. En ole aiemmin ollut arvonimitilaisuudessa. Arvonimi meni aivan oikealle henkilölle, Tarvainen kehuu.

Mertanen on toiminut pappina jo 36 vuotta, eikä rovastin arvonimi tule vaikuttamaan hänen päivittäiseen työhönsä Äänekosken seurakunnan kappalaisena.
– Seurakunnassa järjestetään pieni kahvitilaisuus, mutta sen isommin tämä ei tule minun arjessani näkymään, Mertanen sanoo.

Jukka Helin, Seppo Mertanen, Jukka Tuppurainen ja Vappu Kangas ovat nyt rovasteja.
(Kuva: Tarja Tarvainen)

 

Vastaa

  1. Mirjami Jurvanen

    Todella ihana asia. Sydämeliset onnittelut rovastin arvonimestä.
    t. Mirjami Jurvanen

    Vastaa