Simo Terävä polki viidenneksi SM-kisoissa

26.06.2016 15:18
Simo Terävä osallistui 22. kesäkuuta Turussa ajettuihin aika-ajon SM -kilpailuihin ja sijoittui hienosti viidenneksi.

Simo kilpailee kuluvalla kaudella toista vuotta sarjassa M18.

Aika-ajossa pyöräiltiin kahdesti 15km reitti, joten matkaa kertyi yhteensä 30km. Reitti oli totuttua mäkisempi ja näinollen keskinopeudet jäivät hiukan tavallista alhaisemmiksi.

Simo oli pääosin tyytyväinen omaan ajoonsa:

– Alkumatka oli vähän nihkeää, mutta loppua kohti vauhti alkoi löytyä. Aika-ajo ei ole minulle kilpailumuotona kaikista mieluisin, siihen nähden tulos oli hyvä, Terävä kertoo.

Kilpailun voiton vei Antti-Jussi Juntunen (Korson Kaiku). Juntusen voittoaika oli 42:53,9, hänen jälkeensä käytiin tasainen kilpailu hopea- ja pronssimitaleista. Hopeaa otti lopulta Tomi Santasalo (TP-P) ja prossille ajoi Jonne Itkonen (CCH). Santasalon ja Itkosen välillä eroa oli ainoastaan 2 sekuntia. Simo jäi pronssimitalista vajaa minuutin.

Simon aikoo loppukaudesta ajaa sekä maantie- että maastokilpailuja pääosin kotimaassa. Seuraavat kilpailut ovat ensi viikonloppuna Turussa järjestettävät maantieajon SM -kilpailut.