SM-hiihdot Äänekoskella: järjestelyille kiitosta


Arkistokuva.

Maaliskuun lopulla Äänekoskella kisattavien SM-hiihtojen valmistelut ovat täydessä käynnissä. 

 

– SM-hiihtojen järjestelyt Äänekoskella ovat hyvässä vireessä ja aikataulussa. Suunnitelmat lumetuksineen ovat hyvät ja väki on valmistautunut hyvin tulevaan tapahtumaan, toteaa tyytyväisenä SM-hiihtojen TD Jussi Prykäri Suomen Hiihtoliitosta.

Prykäri osallistui viime viikolla paikallisen hiihtojen järjestelytoimikunnan kokoukseen. Illan aikana käytiin läpi muun muassa hiihtokartat ja ladut, lumetukset, tietoliikenneyhteydet, aikataulut sekä tapahtuman turvallisuussuunnitelma.

Tällä hetkellä Äänekosken kisaladusta reilu kolmasosa on lumetettu tykkilumella. Lumetusta jatketaan tällä viikolla ja latu on suunnitelmien mukaan tykkilumetettu kokonaan tammikuun lopussa. Tykkilunta jemmataan myös kasoihin tulevia kisoja varten.

Kisojen lähestyminen näkyy kaupungissa monella tapaa. Lumetuksen lisäksi paikoitusalueita on rakennettu, tietoyhteys- ja sähkökaapeleita kaivettu, mainosaitaa rakennettu ja Hiihtarin katolle tehty rakennelmia uutta toimipistettä varten. Muun muassa parkkipaikkoja on rakennettu alueelle noin 1000.

SM-hiihtojen vastuujärjestäjänä toimii Äänekosken Huima. Yksin seura ei toki kisoja tee. Taustatukena on Hiihtoliitto ja mukana työssä on myös muita paikallisia urheiluseuroja sekä laaja talkooväki. Äänekosken kaupunki on alusta asti ollut vahvasti mukana järjestelyissä ja yhteistyö vain tiivistyy kisojen lähestyessä.

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Lumetus jatkuu vaikka lunta tulee taivaan täydeltä.Veronmaksajat kiittää voi herttileili sentään mitä touhua!!

    Vastaa