Valtra SmartTouch palkittiin jälleen


Valtra SmartTouch on alansa huippua käytettävyydeltään ja muotoilultaan. Kaikki tärkeimmät toiminnot ovat helposti käsillä.

Valtran uusi käsinoja ja käyttöliittymä SmartTouch on voittanut iF Design Award -palkinnon, joka on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui kaikkiaan yli 6400 muotoilutyötä 54 maasta. Palkinnot valitsi arvostettu kansainvälinen 63 hengen tuomaristo.

 

– Valtra SmartTouchin saama iF Design Award ja viime vuonna saatu Red Dot Award ovat osoitus siitä, kuinka tärkeä helppokäyttöinen ja tehokas käyttöliittymä on koko traktorin työn tehokkuuden kannalta. Se on myös osoitus siitä, kuinka pitkäjänteisellä ja periksiantamattomalla poikkitieteellisellä tuotekehityksellä on luotu uusi standardi alalle. Uusi tapa toteuttaa traktorin käyttöliittymä yhdessä sen tekemiseen omistautuneiden ihmisten kanssa sai aikaan lopputuloksen, josta on helppo olla ylpeä, kertoo Valtran muotoilusta ja käyttäjäkokemuksesta vastaava Kimmo Wihinen.

Vuonna 2017 lanseerattu täysin uusi kyynärnoja ja käyttöliittymä on muotoiltu ja suunniteltu Suomessa. Sekä kyynärnoja että käyttöliittymä ovat helppokäyttöisyydessään uraa uurtavia, ja niiden tuotekehityksessä kulminoituu monen alan edustajan tinkimätön ammattitaito.

SmartTouch –kyynärnojassa kaikki hallintalaitteet on loogisesti sijoitettu ja käden ulottuvilla. Erityistä huomiota on kiinnitetty ergonomiaan, käyttömukavuuteen, helppouteen ja selkeyteen; myös materiaalit on harkittu tarkkaan käyttöön sopiviksi ja toimintoja tukeviksi.

Valtra palkittiin viime vuonna useilla kansainvälisillä palkinnolla, joiden arvioinnissa uudella SmartTouch –kyynärnojalla ja sen käyttöliittymällä oli merkittävä osuus: Red Dot 2017, pääpalkinto Tractor of the Year 2018 –kilpailussa ja Best Design –kategorian voitto samassa kilpailussa sekä Machine of the Year 2018.

iF Design Award -palkinto on jaettu 65 vuoden ajan tunnustuksena poikkeuksellisen korkealuokkaisesta muotoilutyöstä. Sen jakaa maailman vanhin itsenäinen muotoiluorganisaatio iF International Forum Desing GmbH. Palkintojenjakotilaisuus pidetään Saksan Münchenissä 9. päivä maaliskuuta, 2018.

 

Vastaa