Älä vastaa erikoiseen numeroon!


Erikoisista numeroista tulleisiin puheluihin ei kannata vastata.

 

ÄKSän lukija otti yhteyttä toimitukseen, varoittaakseen mahdollisesta puhelinhuijauksesta. Lukijalle ja hänen kollegalleen on tullut viime päivinä puheluita +1111-alkuisesta tuntemattomasta numerosta. Lukija ei ole vastannut puheluihin, eikä soittanut takaisin, koska uskoo, että kyseessä voi olla huijausnumero.

Poliisi varoittaa erikoisista numeroista, sillä jatkuvasti on käynnissä erilaisia puhelinhuijauksia, joissa jopa puheluun vastaaminen voi koitua henkilölle kalliiksi. Sisä-Suomen Poliisin tietoon ei ole ainakaan vielä tullut tapauksia, joissa +1111-alkuiseen numeroon vastaaminen tai soittaminen olisi tullut maksamaan henkilölle ylimääräistä.

Numerotiedustelun mukaan +1111-alkuinen numero viittaa Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Mikäli siis et odota puhelua ameriikanserkulta, jätä vastaamatta ja soittamatta tällaiseen numeroon.

– Ei kannata vastata tällaisiin numeroihin, eikä missään tapauksessa soittaa takaisin, Miia Ahlfors Sisä-Suomen Poliisista neuvoo.

Vastaa

 1. M

  Nämä varoittelut ovat ihan turhia, koska kohderyhmää ovat idiootit ja seniilit. Sori, jos kuulostaa loukkaavalta, mutta jos lennät lankaan tai provosoidut, olet jompikumpi.

  Isäni, 80 vee, ostaa kaiken, mitä hänelle joku kehtaa tyrkyttää: ulko-ovet, ikkunat, kattorempan, lämmityslaiteremontin (on tosi hieno, kun putket kulkevat keskellä seiniä ja vinossa!). Sain vuosi sitten laitetuksi hänelle puhelin-Robinsonin, joten tyrkytyssoitot ovat vähentyneet. Siihen hän ei suostunut, että olisi murtomiesten varalta otettu hänen yhteystietonsa pois luettelosta, ja vastaa tietenkin joka ainoaan puheluun. Myös siihen, joka soitettiiin keskellä yötä Kongon demokraattisesta tasavallasta. Se oli tällainen huijaussoitto, johon hän tietenkin soitti takaisin ja menetti muutaman euron. Miljoonasta höpläytetystä kertyy huijarille jo muutama miljoona euroa.

  Jos soittaja väittää olevansa ”nuohooja” tai ”palotarkastaja”, isä paljastaa tälle tuntemattomalle olevansa 500 km:n päässä kotoa ja että nyt ei voi tulla. Tämä tapahtui muutama tunti sen jälkeen, kun olin ehdottanut yhteystietojen salaamista ja hän huutanut minulle pää punaisena puoli tuntia. Hän kuulemma ”erottaa puhelimessa rehelliset rikollisista”. Miten hän ne erottaisi, kun hädin tuskin kuulee mitä vieressä istuva sanoo?

  Tällaiset ihmiset ovat oman elämänsä uhreja ja rikollisten parhaita apureita. Hän ansaitsee itsensä ja sen, etten hankkinut hänelle holhoojaa.

  Vastaa
 2. Hannele vakkuri

  minä vastasin kukaan ei puhunut soi pitkään kaksi kertaa en katsonut kun vastasin olin työn touhussa . tänään klo12.07 +1111 . Mitäs nyt

  Vastaa