ÄKS

Kesänopeusrajoituksiin siirrytään Keski-Suomessa keskiviikosta 3.4. alkaen

02.04.2024 11:51
Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksista luovutaan Keski-Suomen maanteillä keskiviikosta 3.4.2024 alkaen. Muutokset astuvat voimaan heti nopeusrajoitusmerkkien vaihdon myötä.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Päällysteen huonon kunnon ja tien vaurioiden vuoksi talvinopeusrajoitus jää kuitenkin toistaiseksi voimaan seuraavilla valtatieosuuksilla:

  • Vt 13 välillä Peura-ahontie – Etelä-Savon maakuntaraja, n. 10,4 km
  • Vt 23 välillä Ilvestie – Kalettomantie, n. 2,6 km

Kohteet löytyvät kartalta tämän tiedotteen mukana olevasta liitteestä. Kesänopeusrajoitukset niillä voidaan ottaa käyttöön, kunhan vauriot päällysteessä ja tiessä saadaan korjattua.

Vauhti suhteutettava olosuhteiden mukaan

Kevään vaihtelevat ajokelit saattavat heikentää ajo-olosuhteita tiekohdittain ja vuorokaudenajoittain. Lumi- ja räntäsateet sekä yöpakkaset ovat vielä hyvin tavanomaisia tähän aikaan vuodesta, joten ajonopeus on sovitettava keliolosuhteisiin sopivaksi. Myös talven jäljiltä esiintyviä reikiä päällysteen pinnassa kannattaa tarkkailla.

– On syytä muistaa, että nopeusrajoitusmerkki osoittaa suurimman sallitun ajonopeuden tiellä. Turvallinen ajotapa muuttuvissa keliolosuhteissa saattaa tarkoittaa huomattavasti alhaisempia ajonopeuksia kuin liikennemerkki sallisi, liikenneturvallisuusasiantuntija Johanna Savolainen toteaa.

Kesärenkaisiin siirtymisessä kannattaa huomioida oma ajoympäristö. Tieliikennelain mukaan nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka, sekä sen jälkeen, jos keli sitä edellyttää.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy