ÄKS

Kipinä Basket vierasvoittoon – Tappioputki katkesi HBA-Märskyn vieraana

19.11.2022 09:03

Kipinä Basket matkasi kehä kolmosen sisäpuolelle Mäkelänrinteen lukion urheilukerhon HBA:n vieraaksi. Vastassa oli nuori joukkue vuonna 2004-2006 syntyneitä pelaajia, Hanno Möttölän ja Juha Stenin valmennuksessa olevia tulevaisuuden pelaajia.

Kolme jaksoa joukkueet juoksivat kentällä päästä päähän Urhea-hallissa 76 silmäparin edessä, sen enempää puolustamatta. Puoliaikajohto vieraille pistein 44-50.

Ottelun ratkaisu tuli neljännellä jaksolla puolivälin jälkeen, kun Kipinä sai repäistyä 16 pisteen johdon, josta se ei enää suostunut luopumaan. Sami Mäntymaan näyttämä taistelijan luonne parketilla tarttui koko joukkueeseen viimeisellä jaksolla ja Kipinän ehdoton sytyttäjä Sami olikin 23 pisteellä. Viimeinen jakso vieraille 16-24.

Chris Paul oli tänään mies paikallaan, nyt vapaaheitot 6/8 osuivat 75%:lla. Kipinän korkeimmat pistesaldot tilastoivat Brian Cameron 32/9 ja Ar`Mond Davis, joka pussitti 31 pistettä ja keräsi 18 levypalloa.

HBA:n paras korintekijä oli Eino Pällijeff, joka osui 24 pistettä.

– Oli kiva palata voittojen tielle. Hyökkäykseen saatiin taas liikettä ja siinä parannus viime viikkoon. Puolustamisessa riittää tekemistä. Hienoa oli myös saada Sami (Mäntymaa) terveenä mukaan kokoonpanoon. Paikalla oli paljon äänekoskelaislähtöistä väkeä meitä kannustamassa, kiitos heille kannustuksesta! Kommentoi päävalmentaja Joni Hautsalo.

HBA – Kipinä Basket 94-104  (21-22, 23-28, 34-30, 16-24)

Kipinä: Jimi Romppanen 0/0, Chris Paul 17/6, 9 syöttöä, Brian Cameron 32/9, Sami Salmenkivi 0/3, Oskari Savolainen 0/0, Eeti Varis 1/2, Ar`Mond Davis 31/18, Sami Mäntymaa 23/7.