ÄKS

Koronajohtoryhmä: tapahtumia saa järjestää turvavälein, harrastaminen omalla porukalla ok

12.08.2021 12:31
Sotehenkilöstön täytyy edelleen mennä lievienkin oireiden vuoksi viralliseen PCR-testiin.

Äänekoskella on todettu kuluvalla viikolla kolme uutta koronavirustartuntaa.

 

Äänekosken koronajohtoryhmä linjaa, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan Äänekosken alueella järjestää sisä- ja ulkotiloissa voimassa olevin ohjein.

Koronaohjeita on täydennetty Aluehallintoviraston henkilömäärärajoituksin sekä velvoittein siitä, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja että tapahtuman järjestäjien on täytettävä suunnitelma tilojen käytöstä ja pidettävä sitä yleisölle, osallistujille ja henkilöstölle nähtävillä koko tapahtuman ajan.

Äänekosken alueella suositellaan yksityistilaisuuksissa noudatettavan samoja henkilömäärien rajoituksia ja varotoimia, joita sovelletaan yleisötilaisuuksiin ja julkisiin kokoontumisiin. Rajoitukset ovat voimassa 9.9.2021 saakka.

Äänekosken kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, liikuntasalit, uimahallit, kuntosalit, avantouimakopit ja ProAveran omistama jäähalli pysyvät edelleen avoinna, mutta niiden käytössä on noudatettava erityisen tarkasti voimassa olevia koronan torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyviä ohjeita, maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita.

Lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoimintaa voidaan jatkaa voimassa olevin koronaohjein, joita on täydennetty seuraavasti: Harjoittelun tulee tapahtua oman tutun joukkueen tai ryhmän kesken, eikä lasten, nuorten ja aikuisten tule tehdä harraste- ja pelimatkoja tai ottaa vastaan joukkueita niiden sairaanhoitopiirien alueilta tai kaupungeista, jotka ovat koronaviruksen suhteen leviämisvaiheessa.

Äänekoskella on todettu kuluneella viikolla 3 uutta koronavirustartuntaa. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja tartuntaketjut on toistaiseksi saatu jäljitettyä. Tartunnan saaneet ovat pääsääntöisesti rokottamattomia nuoria aikuisia.

Epidemiatilanne on menossa Äänekoskelle rauhallisempaan suuntaan viime viikkoihin verrattuna, koronajohtoryhmä tiedottaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy