Koskela Opistolla pohditaan kevät- ja kesäkauden toimintojen toteuttamista koronaepidemian aikana


Arkistokuva. Koskelan Tanssin lukukausi alkaa olla taputeltu.

Koskela opiston kevätlukukausi on päättymässä. Viimeisimpänä päättyvät Koskelan Tanssin ja kuvataidekoulun opetus toukokuun puolessa välissä.

Koskela opiston opetus siirtyi valtioneuvoston päätöksen mukaisesti 18.3. etäopetukseen.

Opiston ryhmistä taiteen perusopetus kokonaan ja muistakin opiston ryhmistä yli puolet pystyivät tekemään digiloikan nopealla aikataululla ja siirtyivät etäopetukseen loppukaudeksi.

– Ne touko-kesäkuulle suunnitellut kesäkurssit, jotka olisi toteutettu lähiopetuksena Koskela on jo aiemmin perunut koronatilanteen vuoksi. Siirsimme ne kesälle 2021. Sen sijaan tarjolla on viisi erilaista etäopetukseen perustuvaa kesäkurssia. Etänä on mahdollista opiskella matkailuenglantia ja koreaa sekä suomen kieltä. Kuvataidekoulussa on tarjolla kaksi etäkesäleiriä, kertoo rehtori Paula-Niminen Lehto lähettämässään tiedotteessa.

Koskelassa on asetettu suuria toiveita siihen, että elokuulle suunnitellut kesäkurssit voidaan toteuttaa ja mahdollisesti aloittaa jo elokuun lopussa joitain liikuntaryhmiä.

– Ja ainakin tällä hetkellä uskomme siihen että voisimme aloittaa syyslukukauden suunnitellusti.

Koskelassa seurataan hyvin tarkasti koronatilanteen etenemistä, ja huomiodaan opetustoiminnassa annettuja yleisiä ohjeita terveyteen ja turvallisuuteen liittyen.

– Tiedämme että opiston toiminta on monelle tärkeä henkireikä.   Ideoimme parhaillaan sitä, miten ja millä tavoin voisimme syksyllä järjestää opistotoimintaamme muutenkin kuin etäopetuksena vaikka koronatilanne pahenisikin uudelleen.  Onko sinulla siihen  ideoita, kerro niistä meille, Nieminen-Lehto toivoo.

Vastaa