ÄKS

Koskettavat kyläpäivät kuvina – klikkaa ja katso!

24.07.2013 11:06
Päivä aloitettiin terävässä tunnelmassa televisiostakin tutun Palsanmäen meklaroimalla huutokaupalla. Terävänä ja tarkkana piti paikalla olla, koska osa esineistä meni todella nopeasti nenän edestä. Kaikki tuntui kuitenkin menevän kaupaksi, jopa ruohonleikkuri, joka toimii leikkurin käyttäjän syömän kaurapuuron voimalla. Kalleimmalla myytiin huutokaupan päätteeksi Kupittaan Saven Matti ja Maija- figuuri.

Sumiaisissa 13. päivä heinäkuuta aamu alkoi kirkkaalla taivaalla ja auringonpaisteella. Samanlainen sää jatkui koko päivän ja houkutteli Sumiaisten Koulunrantaan runsain mitoin ihmisiä. Kyläpäivillä oli kaikille jotain. Paikallista musiikkia, paikallisia tuotteita ja ennen kaikkea sumialainen yhteishenki, joka herättää kateutta.

sumiainen 3 ja 4

Sumiaisten MLL oli varautunut kyläpäivään kasvomaalauksella ja askartelupisteellä. Aamupäivällä ilmaisia kasvomaalauksia oli Anni Niemisen ja Miina Schroderuksen mukaan maalattu pari kappaletta. Äksän sumialaisena oppaana kyläpäivillä toiminut Veera Kortelainen testasi Anni Niemisen maalaustaitoja ja oli tyytyväinen saatuaan perhosen poskeensa.

sumiainen 5

Eila Kivimäki oli tullut kyläpäiville myymään lasten arpoja. Samassa teltassa Kivimäen kanssa oli miniä Riina Nieminen, joka oli laittanut pystyyn kirppispöydän. Myynnissä oli pieneksi jääneitä lastenvaatteita. Kirppispöytiä olikin puukoulun alueella paljon ja ne olivat hieno lisä yhdistettynä muuhun tarjontaan.

sumiainen 6

Olavi Santala oli kyläpäivillä mukana kolmatta tai neljättä kertaa. Hänellä oli myynnissä itse tehtyjä, hyvin elävän oloisia eläinleluja. Myyntipöydältä löytyi niin koiraa, hiirtä kuin liskoakin.

sumiainen 7

Sumiaisten vapaapalokunta oli paikalla esittelemässä paloauton ja sammutuskaluston lisäksi, miten käy kun rasvapaloon heittää sekaan vettä. Kuvasta päätellen liekit lyövät siinä tapauksessa aika korkealle.

sumiainen 9 ja 12

Kyläyhdistykset edustivat vahvasti omilla pisteillään. Kyläpäivien järjestävä voima, eli Sumiaisten kyläyhdistys piti lippua korkealla soppatykin voimalla. Kalakeiton lisäksi myynnissä oli mm. Sumiaispaitoja. Syvälahden kyläyhdistys oli vastuussa selkeästä suosiosta nauttineesta kirjakahvilasta. Osta kahvi, saat kirjan– periaatteella toimineella kahvilalla riitti asiakkaita ja kirjojakin oli laidasta laitaan. Rautionmäen kyläyhdistys houkutteli ihmisiä letuilla ja vohveleilla, joille riitti ottajia kuumasta säästä huolimatta.

sumiainen 10

Välke- kuoro esiintyi koulun liikuntasalissa. Kuoro on Sumiaisissa kokoontuva kansalaisopiston ryhmä, joka on löytänyt ”laulun kipinän”. Kuoroa säestämässä ollut Else Vehviläinen vinkkasi, että kuorossa on vielä tilaa uusille laulajille.

sumiainen 13

Äänekosken laitakaupungin orkesteriin kohdistettiin kovat odotukset, kun liikuntasaliin lappoi ihmisiä. Tunnelma oli kirjaimellisesti tiivis ja alkutahdeista asti koukuttava.

sumiainen 14

Ulla Norontaus ja Päivi Niemi olivat kyläpäivillä mukana kolmatta vuotta. Sumiaisten Kunnon tuotteita myyvät naiset kertoivat, että valikoima vaatteissa oli kohdallaan. Kuvaa varten heitettiinkin edustushupparit niskaan.

sumiainen 15

Nuorempaa väkeä houkutteli välillä jonoksi asti vihijärveläinen suomenhevonen Jasmiina II.

sumiainen 16

Toissavuonna ensimmäisen kerran kyläpäiville tiensä löytäneiden Minna Koukan ja Seija Hirvelän myyntipöydälle asiakasta houkuteltiin ihanilla kissoilla. Kesäsumialaisten kaikki myytävät olivat itse tehtyjä ja kissojen lisäksi myynnissä oli mm. koruja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy