ÄKS

Mikko Somiska: oikaisu ja lisäys paikkajako-uutisen sisältöön

06.07.2021 19:27
Neuvottelut poliittisista paikoista ovat yhä kesken.

ÄKS:ssä oli  5.7. uutinen paikkaneuvotteluista. Jutussa kerrottiin, että pienemmät puolueet (kokoomus, vihreät ja kristillisdemokraatit) olivat tehneet teknisen liiton keskenään.

Jutussa myös spekuloitiin sillä, että tulee jännittävät neuvottelut, koska SDP:llä olisi neuvotteluissa yksitoista paikkaa ja muilla eli pienten puolueiden ryhmällä, keskustalla, vasemmistoliitolla ja perussuomalaisilla olisi jokaisella kahdeksan paikkaa.

Sitä en tiedä miksi viralliseksi tiedottajaksi valittu henkilö, joka toimii neuvotteluissa myös puheenjohtajana, oli jättänyt kertomatta toimittajalle, että neuvotteluissa tehtiin myös toinen, isompien puolueiden tekninen liitto, joka rakentui vasemmistopuolueiden ympärille. Tähän koalitioon lähtivät SDP, keskusta, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset.

Jako paikoista tehtiin eilen näiden koalitioiden mukaan, paikkamäärillä 35-8. Eli isompien ryhmällä (SDP, keskusta, vasemmisto, perussuomalaiset) oli 35 paikkaa ja pienten ryhmällä (kokoomus, KD, vihreät) 8 paikkaa.

Äänekoskella on perinteisesti ollut ”neuvottelurauha” siihen asti, kunnes neuvottelut on saatu päätökseen, mutta kyseinen asia, joka on tuotu virheellisesti lehdistön tietoon, on mielestämme ehdottomasti oikaistava. Pahoittelemme, että joudumme nyt pakon edessä kyseisen rauhan rikkomaan ja tuomaan totuuden jo tässä vaiheessa äänestäjien tietoisuuteen.

Toki, mikäli pienten ryhmän kaikki seitsemän neuvottelijaa ovat ymmärtäneet eilisessä neuvotteluissa jotain väärin, niin olemme valmiit jakamaan paikat uudelleen jaolla: SDP 11, pienten ryhmä 8, keskusta 8, vasemmistoliitto 8, perussuomalaiset 8.

Mikko Somiska, Äänekosken pienten puoluiden ryhmä

Vastaa

  1. Pentti Salminen sanoo:

    Onpa outo kirjoitus. Kirjoittaja ilmoittaa vaaliliittonsa olevan valmis hyväksymään arvostelemansa paikkajaon uudestaan! Eivätkä arvostellut puolueet mitään vaaliliittoa tarvitse. Ne saavat mainitut paikat ihan omilla äänimäärillään.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy