ÄKS

Romanit ja seksuaalivähemmistöt saivat omat liputuspäivät Äänekoskella

04.07.2022 16:34 (muokattu 05.07.2022 10:08)
Äänekoskella ollaan menossa kohti tasa-arvoisempaa Suomea.

Kaupungintalon lipputangossa liehuu liput niin romaneille kuin seksuaalivähemmistöllekin.

 

Kaupungintalon lippusalkoon kohoaa sateenkaarilippu jo tässä kuussa, 27. heinäkuuta järjestettävän pride-tapahtuman kunniaksi. Romanien kansallispäivänä, 8. huhtikuuta nostetaan romanilippu salkoon Suomen lipun kanssa.

Kaupunginhallitus sorvasi uudet lippukäytänteet äänestyksen jälkeen (5-4).Kokouksessa tehdyn esityksen kannalla olivat perussuomalaisten Joni Kotilainen ja Marke Tuominen sekä demareiden Tiina Liimatainen ja keskustan Harri Piilonen. Pohjaesityksen (sateenkaarilippu ja romanilippu) kannalla olivat Kari Kiiskinen (sd), Tommi Lunttila (kok), Matti Virtanen (vas), Riikka Happo (Maltilliset) ja Henna Penttinen (kesk).

Pride-viikon ja -tapahtumien tarkoituksena on muistuttaa, että yhtäläiset oikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

– Liputus on tasa-arvokysymys ja antaa signaalin että olemme olemme matkalla kohti tasa-arvoista Suomea, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen sanoo.

Suomen lippu nousee salkoon myös aluevaalien merkkinä.

EDIT: Marke Tuominen ehdotti Joni Kotilaisen ja Harri Piilosen kannattamana, että Äänekoski valmistelee omaa lippua tai isännänviiriä ja että kaupunginhallitus päättää näistä tämän vuoden aikana ja että kokeiluna yhden vuoden ajan vuonna 2023 liputetaan Äänekosken lipulla kaikille vähemmistöille kaupungintalon edessä. Tästä äänestettiin ja tulos yllä.

 

 

8. huhtikuuta vietetään romanien kansallispäivää.

Aiemmin ÄKSässä:

Vastaa

  1. Esineellistäjäkö? sanoo:

    Minnekkäs Saamen lippujuhla on unohtunut? Samalla voisi miettiä työnsankari liputusta, kaikkien vielä työssäkäyvien kunniaksi. Nykyään alkaa normaali valkoinen hetero olla kummeksuttava ilmiö.Meille oma lippujuhla.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy