ÄKS

Sumiainen – Poikamiehen olut on pantu

20.04.2015 11:37 (muokattu 20.04.2015 11:40)
Mika Lankinen iloitsee lanseeraamansa olutperheen uudesta tulokkaasta.
Sumiaisolut on pantu ja se on jo valmis nautittavaksi. Paikallista olutsarjaa on saatu maistella jo Keitele- ja Konginkangasoluen verran. Olutperhettä täydentämään lanseerattiin Sumiainen – Poikamiehen olut.

 

Citymarket-kauppias Mika Lankinen on iloinen uuden oluen ilmeestä sekä mausta.

– Tästähän tulee aivan poikamiesmäinen olo! Suosittelen oluen nauttimista viileähkönä, silloin maku pääsee oikeuksiinsa.

Panimo Hiisi on pannut tämänkin oluen. 1500 pulloa löytyy nyt Cittarin hyllystä.

– Oluessa on käytetty kotimaisten maltaiden lisäksi hiljattain saataville tullutta uutta Mandarina Bavarina –humalalajiketta, joka on eräänlainen jenkkiläisen ja saksalaisen humalan hybridi. Humaloinnilla on saatu olueen paljon sitrushedelmiä muistuttavaa hedelmäisyyttä ja raikkautta, poikamieskevättä 2015 piristämään, luonnehtii Mikko Mäkelä Panimo Hiisistä.

Olutpullon kyljessä lukeen näin:

Pitkän linjan poikamies istui saunan rappusilla siemaillen vaaleaa, virvoittavaa olutta. Ovi paukahti selälleen ja tyttöporukka pelmahti nauruin saattelemana keväthankeen. Tyynen silmäilyn päätteeksi mies tuumi hiljaa mielessään: ”Kevät on poikamiehelle vaarallista aikaa.”

Suolahti-olut tulee markkinoille alkusyksystä ja Äänekoski-olut marraskuussa, Cittarin neljävuotisjuhliin. Sitten on sarja täynnä.

– Keitele-olutta pannaan yksi satsi Keitelejazzin aikaan, näin olen suunnitellut. Olen minä muutakin suunnitellut: ei tämä tähän jää. Minulla on jo seuraava olutsarja mielessä, Lankinen kertoo salaperäisesti.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy