ÄKS

Vauhti ei riittänyt 1 500 metrin finaaliin – Saija Seppä jäi ennätyksestään vajaan kolme sekuntia

22.07.2016 12:58
Saija Seppä oikealla. Arkistokuva.
Saija Seppä karsiutui nuorten MM-kisojen 1 500 metrin finaalista.

Perjantaina 22. heinäkuuta Puolan Bydgoszczissa kilpailtu naisten 1 500 metrin alkuerä tietää kotimatkaa Suolahden Urhon Saija Sepälle. Seppä juoksi ensimmäisessä karsintaerässä yhdeksänneksi ajassa 4.24,36.

Suoritus jäi Sepän omasta ennätyksestä vajaan kolme sekuntia ja erän ensimmäiseksi juosseesta Etiopian Adanech Anbesasta reilun kahdeksan sekuntia.

Finaaliin jatkaa 12 kilpailijaa. Ajallaan Seppä sijoittui 24 juoksijan joukossa sijalle 18.

Sepän tämän hetkinen ennätysaika 4.21,88 juostulle matkalle on vain reilun kolmen viikon takaa Paavo Nurmi Games -kilpailusta Turusta. Tuolloin Seppä nipisti aiemmasta ennätyksestään lähes kaksi sekuntia.

Tuore ennätys mahdollisti nuoren juoksijalupauksen osallistumisen matkalle Puolan nuorten MM-kisoihin. Kisaraja oli 4.22,50.

Viimeksi Saija Seppä ylitti itsensä keskiviikkoiltana samaisessa kisatapahtumasta 800 metrin matkalla. Lue lisää uutisesta Saija Seppä pinkaisi 800 metrin ennätyksensä Puolan MM-kisoissa.